Duzzadó önbizalom: S'land-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.12.29. 13:12
Mindkét csapatnak komoly oka van arra, hogy magabiztosan tekintsen a mai meccs elé. A Sunderland legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, és ezeken...

Mindkét csapatnak komoly oka van arra, hogy magabiztosan tekintsen a mai meccs elé. A Sunderland legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, és ezeken még csak gólt sem kapott. Ráadásul hét közben a bajnoki címvédőt csinálták ki vérprofi játékkal, oly módon, hogy a meccsben inkább benne volt az újabb Sunderland-gól, mint a Citeh egyenlítése. Mi az elmúlt hét meccsen begyűjthető 21 pontból 16-ot bezsebeltünk, három meccse nem kaptunk gólt, de még kapu felé tartó lövést is elvétve engedélyeztünk (az ebben bevallottan sokszor partnerként viselkedő) aktuális ellenfeleinknek. O'Neill csapatában újabban nemcsak Fletcher szerez gólt, illetve Adam Johnson is kezd tehetségéhez méltón játszani, nálunk pedig egyre rövidebb a sérültek listája, és az ezzel megnyíló rotációs lehetőségeknek hála rendre kevesebb kiégett teljesítményt láthatunk a srácoktól mint a szezon eddigi szakaszában.Mindkét csapatnak komoly oka van arra, hogy magabiztosan tekintsen a mai meccs elé. A Sunderland legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, és ezeken még csak gólt sem kapott. Ráadásul hét közben a bajnoki címvédőt csinálták ki vérprofi játékkal, oly módon, hogy a meccsben inkább benne volt az újabb Sunderland-gól, mint a Citeh egyenlítése. Mi az elmúlt hét meccsen begyűjthető 21 pontból 16-ot bezsebeltünk, három meccse nem kaptunk gólt, de még kapu felé tartó lövést is elvétve engedélyeztünk (az ebben bevallottan sokszor partnerként viselkedő) aktuális ellenfeleinknek. O'Neill csapatában újabban nemcsak Fletcher szerez gólt, illetve Adam Johnson is kezd tehetségéhez méltón játszani, nálunk pedig egyre rövidebb a sérültek listája, és az ezzel megnyíló rotációs lehetőségeknek hála rendre kevesebb kiégett teljesítményt láthatunk a srácoktól mint a szezon eddigi szakaszában.

CSAPATHÍREK

Kaboul az egyetlen tutibiztos hiányzónk. Hudd és Clinton elvileg rendbe jöttek, és Assou-Ekotto is megint abban a helyzetben van, hogy akár pályára is léphet. Scottie pedig már a kezdőben is szerepet kaphat. A Cicusok már nem ilyen szerencsések, náluk Cattermole és a két ex-Fergie védő, O'Shea (ejtsd: oˈʃeɪ - és véletlenül sem "osí" - bár nem áltatom magam, hogy kommentátorok olvasnák a blogot...) és Wes Brown is sérült.

Lloris

Walker - Caulker/Dawson - Vertonghen - Naughton/Benny

Sandro - Parker/Dembélé

Lennon - Ade/Siggy - Bale

Defoe.

Gallas-nak adnék egy jól megérdemelt pihit a Villa elleni hibátlan meccse után. Jant hagynám középen, baloldalt pedig a lassan egyre jobb formába lendülő Naughton megtartása teljesen indokolt lenne (persze ha Benny kész a bevetésre, akkor hajrá). Dembélé elvileg nem lesz teljesen egészséges amíg meg nem műtik, tehát AVB helyében kihasználnám Scottie felépülését. A két szél fix, ahogy Defoe is - mögötte én maradnék Manunál, de persze Siggy is megérdemelné, hogy az utóbbi két meccsek pozitív negyedórái után a kezdőben kapjon helyet.

Nehéz megjósolni, hogy melyik arcát mutatja majd a Sunderland - vannak gyors, kreatív játékosaik ahhoz, hogy megfuttassanak bennünket (Sessegnon, Johnson, Wickham), de Fletcher személyében olyan centerrel is rendelkeznek, aki helyzet nélkül is tud gólt szerezni, tehát egy relatíve defenzívebb taktika is fekszik a házigazdáknak. No meg ne feledkezzünk meg Louis Saháról sem. Rögzített szituációkból is életveszélyesek lesznek, hiszen Seb Larsson a liga egyik legjobb lövőtechnikájával rendelkező játékosa. Balbunkóban viszont kénytelenek lesznek nélkülözni az alapemberré avanzsált Danny Rose-t (igaz, Bardsley rutinos róka és nem az a kifejezett vészmegoldás a posztra).

A Sunderland eléggé szarul kezdte a szezont, de sajna épp az utóbbi pár fordulóban találtak magukra. Jelenleg echte élcsapatként gyűjtögetik a pontokat, és kiesőjelöltből feljöttek közvetlenül a Liverpool és a Swansea mögé. A trendet látva nem lehet gondjuk a bent maradással és a top-half finis sem tűnik elérhetetlennek számukra.

MI LESZ?

Ahogy már mondtam, várhatóan mindkét csapat duzzadni fog az önbizalomtól. Ez optimális esetben nagyon izgalmas és relatíve nyílt meccset eredményez majd - ami elvileg jó lesz a semleges nézőknek és a Tottenham-nek egyaránt. Vannak gyors emberek a Macsekok soraiban, de azért Lennon és Bale a szuperszonika egészen más magasságaiban jár. És Fletcher ill. Saha valóban nagyon jó játékosok, de azért Defoe és Adebayor kettőse mindenképp nagyobb erőt képvisel. Persze kinek épp milyen napja lesz... ezt jól megmondtam.

Remélem, hogy Bardsley a meccshiány miatt (is) meg fog izzadni Lennon ellen - O'Neill beállította a Citeh ellen a meccs vége felé, részben alighanem azért, hogy ne totál "hidegen" kelljen játszania ellenünk. De egy játékban lévő, friss gólpasszos Azza jónak kell, hogy legyen ellene pár életerős elfutásra, betörésre.

Úgy kell ezen meccs elé néznünk mintha a Liberty Stadiumba, vagy az Anfield-re látogatnánk. A Sunderland nagyon jó formában van, otthon hagyományosan erős, a Stadium of Lights pedig a liga egyik leghangosabb arénája, ahol nekünk az utóbbi években eléggé borzalmas eredmények jutottak jussul. Legutóbbi hét látogatásunkból csak egy győzelemre futotta (ebből következik, hogy a legutóbbi nyolc alkalomból kétszer nyertünk), emellett három-három vereség és döntetlen született. Nem kérdés tehát, hogy már egy iksz is elfogadható lenne, de persze nekünk a három pontra kell hajtanunk.

Az egész ligában a Spurs szerezte meg a legtöbb alkalommal a vezetést idén - ez homlokegyenest szembemegy azzal a sokak által tartott prekoncepcióval, hogy AVB csapata passzívabb az átlagnál. A három egymást követő clean sheet kölcsönözhet némi nyugalmat a még mindig pánik-érzékeny védelmünknek - ha sorozatban negyedszer is megúsznánk kapott gól nélkül, attól lehidalnék... szerintem most kapunk egyet legalább biztosan. Viszont szerezni is fogunk legalább ugyanannyit - de reményeim szerint eggyel többet: 2-1 ide. Méghozza egy Adebayor duplával.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik