Bale árnyékában: Spurs-Dinamó Tbiliszi

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 17:08
(A legvégén lesz pár mondat a wales-iről is, de addig is próbáljunk egy kicsit a soron következő meccsre koncentrálni.) Megteheti AVB a szurkolókkal...

(A legvégén lesz pár mondat a wales-iről is, de addig is próbáljunk egy kicsit a soron következő meccsre koncentrálni.) Megteheti AVB a szurkolókkal, hogy az u21-esekkel áll ki a csütörtök esti, csupán formalitásnak tekinthető meccsen? 'arry gondolkodás nélkül igent válaszolna, hiszen ő maga a gyakorlatban is így tett. A Hearts elleni EL-selejtező alkalmával az 5-0-ás idegenbeli győzelem után a világtörténelem egyik legrosszabb meccsét játszottuk a Lane-en az élőhalott skótokkal. Természetesen 0-0 lett a vége, ellenben senki sem sérült le, és elfáradni pedig még a pályára lépők közül sem sem volt alkalma senkinek. Gyanítom, hogy rengeteg szurkoló most is totál megértené, ha AVB magasról letojná a meccset. Azok között azonban, akik jegyet váltottak a Lane-re, már valószínű, hogy találunk olyanokat, akik jó néven vennének egy-két hazai gólt. De én is azon a véleményen vagyok, hogy minél több fiatallal, ill. lábadozóval álljunk ki. Tökéletes felhozó meccs lehet ez Holtby, Sandro és Kaboul számára. De akár még Lennonnak is. McEvoy (aka MiniBale), Dombaxe, Coulthirst, Stewart, Kane, Fryers, Bentaleb, Gallifuoco, Ceballos, Coulibaly és Veljkovics közül is szeretnék néhányat a pályán látni. Gomes és Friedel is helyet kaphatna, a brazil mondjuk a csatársorban.(A legvégén lesz pár mondat a wales-iről is, de addig is próbáljunk egy kicsit a soron következő meccsre koncentrálni.) Megteheti AVB a szurkolókkal, hogy az u21-esekkel áll ki a csütörtök esti, csupán formalitásnak tekinthető meccsen? 'arry gondolkodás nélkül igent válaszolna, hiszen ő maga a gyakorlatban is így tett. A Hearts elleni EL-selejtező alkalmával az 5-0-ás idegenbeli győzelem után a világtörténelem egyik legrosszabb meccsét játszottuk a Lane-en az élőhalott skótokkal. Természetesen 0-0 lett a vége, ellenben senki sem sérült le, és elfáradni pedig még a pályára lépők közül sem sem volt alkalma senkinek. Gyanítom, hogy rengeteg szurkoló most is totál megértené, ha AVB magasról letojná a meccset. Azok között azonban, akik jegyet váltottak a Lane-re, már valószínű, hogy találunk olyanokat, akik jó néven vennének egy-két hazai gólt. De én is azon a véleményen vagyok, hogy minél több fiatallal, ill. lábadozóval álljunk ki. Tökéletes felhozó meccs lehet ez Holtby, Sandro és Kaboul számára. De akár még Lennonnak is. McEvoy (aka MiniBale), Dombaxe, Coulthirst, Stewart, Kane, Fryers, Bentaleb, Gallifuoco, Ceballos, Coulibaly és Veljkovics közül is szeretnék néhányat a pályán látni. Gomes és Friedel is helyet kaphatna, a brazil mondjuk a csatársorban.

ETIKETT

További kínzó kérdés, hogy illik-e egymás után kétszer is agyonverni egy önhibáján kívül sokkal szerényebb lehetőségekkel megáldott együttest? A két klub címerében látható jószágok mindenesetre úgy tűnik, hogy benyomták a durcit, mert míg az első meccs előtt még barátságosan egymás felé fordultak, most mindkettő gőgösen a hátát mutatja a másiknak. Melyik esetben lesz kisebb sportértéke a meccsnek: ha egy erős csapattal megint rúgunk egy ötöst, vagy ha egy jócskán legyengített csapattal szoros eredményt, akár döntetlent játszunk? Utóbbi tiszteletlenebb lenne a grúzokkal szemben, de sanszos, hogy ha őket kérdeznénk, inkább ezt választanák.

Eh, túlanalizálom a dolgokat. Tétje már nem nagyon lesz a meccsnek, a grúzok Tbilisziben sem voltak durvák, kizárt, hogy most hirtelen vadállatkodni kezdjenek. Ha pályára is lép pár alapember ez nem jelent komolyabb kockázatot, mint egy keményebb edzés. AVB-nek meg nem jön olyan természetesen a stadionba kilátogató szurkolókkal való szemrebbenés nélküli kibaszás, mint 'arry-nek.

CSAPATHÍREK

Elvileg Benny és Lennon azok, akiknek apró-cseprő gondjai vannak sérülésügyileg, de lehet hogy bevethetőek. Mindkettejükről eléggé hangos, klubváltással kapcsolatos pletykák keringenek. Bár Lennon esetében ezek még hálistennek igencsak légből kapottnak tűnnek. Már csak azért, is, mert jelenleg még épp találunk a minimálisan előírt nyolc "homegrown" játékost a felnőtt keretünkben, de ha Azzát vagy Andros-t kiárusítanánk, akkor gondban lennénk ezen a téren. (De ettől függetlenül is tragédiaként élném meg, ha eladnánk Lennont.) Az alábbi kezdőből lehet, hogy senki sem lép pályára, de most tényleg csak találgatni lehet.

Friedel

Naughton - Kaboul - Stewart/Veljkovics - Fryers

Lennon/McEvoy - Sandro - Holtby/Bentaleb - Townsend/Ceballos

Defoe - Kane/Coulthirst.

Ahogy látjátok, olyan túl sok halványlila gőzöm nincs azzal kapcsolatosan, hogy mégis mire számítsunk. Senki se használja referenciaként a fenti névsort. A Friedel-Kaboul-Sandro-Defoe gerincre azért rá lehetne bízni elég sok ifjoncot. A játék képe és az eredmény is ködbe burkolózik előttem - tényleg, az örömfocitól a focimészárló pöckölődésig bármi előfordulhat. Azért remélem annyit beletesznek a pályán lévők, hogy ne rontson a nemzetközi kupa-statisztikánkon a meccs.

BALE

No, ahogy ígértem röviden pár szó Gareth-ről.

AVB mai sajtótájékoztatója alapján immár többé-kevésbé biztosra vehető, hogy a következő egy-két napban eladjuk Bale-t. Ha Perez csak egy kicsit lenne kevésbé göcsörtös bunkó, mint amilyen, akkor ez a könnyed csütörtök esti kvázi-tétmeccs lehetett volna Gareth számára az utolsó alkalom, hogy elbúcsúzzon a Lane közönségétől. Akár pályára lépés nélkül. Úgy tűnik ebből semmi sem lesz, mert a Real végül rá tudta beszélni Bale-t is egy jófajta hisztire. A hétvégi kimenő és az egész csapatnak kiadott hétfői szünnap után Bale kedden és ma sem ment be a munkahelyére, és ez elfogadhatatlan. Amellett, hogy szükségtelen és értelmetlen is, hiszen ha Levy megmakacsolná magát, akkor nem emiatt adná fel az álláspontját. A szurkolókhoz hasonlóan AVB is csalódott most egy kicsit a srácban, de kétlem, hogy a saját ötlete volt ez a nevetséges akció. Ha minden igaz a Klub beszedi tőle pár heti fizuját büntetésként, így hivatalosan némileg keserű szájízzel válnak el az útjaink. Az utolsó pár napban mutatott viselkedésétől függetlenül AVB (és gondolom a szurkolók döntő többsége is) a legjobbakat kívánja neki, és Bale-ről sem tudom elképzelni, hogy a szereteten kívül bármilyen más érzést táplálna a jövőben a Tottenham, AVB és a Yid Army iránt. A Klub sokat köszönhet neki, és ő is sokat köszönhet a Klubnak.

De hagyjuk a búcsúzkodást a hivatalos bejelentésig. Addig talán, ha minden jól megy még üdvözölhetjük Érik Lamelát is. A vdV távozása óta hiányos irányítóposztra pedig az Eriksen-Hernanes-Banega trió egyike jöhet (ha hinni lehet a pletykáknak). Személy szerint a brazilt komálnám leginkább, de Eriksen miatt sem panaszkodnék egy másodpercig sem. (A Valenciát viszont nem szeretném, ha tovább gyengítenénk).

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik