Végre végig domináltunk: Villa 0-4 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.12.28. 13:12
* Gyorsan pár szó a szerdai meccsről, mert a következő bajnokink már közelebb van mint a Villa Park-béli látogatásunk. Az előjelekhez hasonlóan...

* Gyorsan pár szó a szerdai meccsről, mert a következő bajnokink már közelebb van mint a Villa Park-béli látogatásunk. Az előjelekhez hasonlóan bíztató játékot láthattunk a srácoktól Lambert eléggé szédült csapata ellen. Végig jól fociztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, és a lövéseink nagyon jó százalékban kaput is találtak. Guzannak egy bravúr, és két nagy védés mellett is volt dolga bőven, és emellett még a védők is blokkoltak két-három nagyon ígéretes tizenhatoson belüli löketet. És ez még mind az első félidőben történt. Öröm volt nézni, nem sokon múlt, hogy nem szereztünk több gólos előnyt már a szünet előtt.* Gyorsan pár szó a szerdai meccsről, mert a következő bajnokink már közelebb van mint a Villa Park-béli látogatásunk. Az előjelekhez hasonlóan bíztató játékot láthattunk a srácoktól Lambert eléggé szédült csapata ellen. Végig jól fociztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, és a lövéseink nagyon jó százalékban kaput is találtak. Guzannak egy bravúr, és két nagy védés mellett is volt dolga bőven, és emellett még a védők is blokkoltak két-három nagyon ígéretes tizenhatoson belüli löketet. És ez még mind az első félidőben történt. Öröm volt nézni, nem sokon múlt, hogy nem szereztünk több gólos előnyt már a szünet előtt.

TAKTIKA

Többen megjegyezték a kommentek között (itt és más oldalakon is), hogy esetleges a támadójátékunk, és nem nyitunk területet magunknak. Annak ellenére nem tudok ezzel azonosulni, hogy Egon bá is közéjük tartozott, akiről biztosan tudom, hogy a kisujjában is több tudás és gyakorlati tapasztalat van a fociról mint nekem bármikor lesz az összes ujjamban és lábujjamban együttvéve. Szerintem most az első gólra való idegesítő várakozásnak róható fel, hogy sokakat frusztrált az első félidő. Nem éreztem siralmasnak a támadójátékunkat a szünet előtt sem - minden a helyén volt a legutolsó mozzanatot kivéve. Volt védéssel vagy blokkal záruló gólhelyzetünk az első félidőben átlövésből (Bale), szögletből (Gallas, Ade), védelem mögé sprintelést követő visszagurításból (Bale -> Ade, Walker -> Ade -> Lennon), lyukra futtatásból (Ade -> Defoe) - sokkal több variációs lehetőség nincs.

Az pedig, hogy területünk legyen nem jön össze az ellenfél kooperálása nélkül. Ülhet a kispadunkon akármekkora taktikai zseni, ha Pulis vagy Lambert kiadta utasításba, hogy márpedig ők nem hagyják el a térfelüket, akkor nem fogjuk tudni rávenni a fiaikat, hogy lazuljanak. Legutóbb a Stoke a Lane-en betartotta az ultra-defenzív hozzáállást az első perctől az utolsóig. Ahogy a Swansea is Vertonghen góljáig. A Villa viszont nem volt abban a pozícióban, hogy egy megalázó vereség utáni első hazai meccsen 90 percen át kísértse a sorsot anélkül, hogy kapura lövést produkáljon. Ireland és Albrighton érkezése mutatta, hogy Lambert az első 45 perc csodával határos átvészelése után úgy érezte lehet keresnivalójuk - nem mi húztuk magunkra a Villát, hanem ők döntöttek úgy, hogy nem akarnak végig a mészárlástól tartó áldozati bárányként leledzeni. Ha Lambert nem hozza meg ezt a döntést, akkor mi sem tudtuk volna kikényszeríteni a váltást. Akár AVB ül a kispadon akár Lobanovszkij. Vannak csapatok amelyek jobban művelik a védekezést, őket marha nehéz feltörni, de ha sikerül, akkor egycsapásra egyszerűbbé válik a támadás - és bonyolultabbá a védekezés. A Villa ellen nem volt igazán nehéz dolgunk, sok prezentálható lehetőségünk volt, szünet előtt és szünet után is.

Defoe-nak a gólja előtt is volt hasonló ziccere, amikor Ade indította, csak akkor rosszul vette át a labdát és nem tudta átemelni Guzant. A második gólunk már annak a következménye, hogy egyrészt előnybe kerültünk, másrészt a Villában kettővel több támadójátékos volt a pályán. A harmadik és a negyedik gól az ötletes és gördülékeny offenzív játék és a Villa elkedvetlenedett, borzalmas védekezésének a kombinációjaként született.

Külön említést érdemel Naughton és Walker játéka. Mindketten komoly szerepet játszottak a győzelmünkben - Naughton gólpassza a vezetés megszerzéséhez egészen xavisra sikeredett. Walker benne volt a harmadik gólban (Parker - Walker - Lennon - Bale volt a labda útja), a negyediknél pedig druszájához hasonlóan imitálta a legnagyobb zsugásokat a Siggy elé bejátszott labdával. Az izlandit is hátba kell veregetni, mert jó döntést hozott azzal, hogy a kapuval szemben álló Bale-hez passzolt lövés helyett. Örömteli volt még Parker félórás vendégjátéka is - hozzá tudott tenni a sikerhez, és úgy tűnik AVB csapatába is épp úgy beleillik mint ahogy 'Arry-ébe passzolt. (Bale-t nem méltatom külön, mert felesleges - egy képet azért mutatok wales-i kedvencünk karácsonyfájáról: csúcs a csúcsdísz.) (Ja, és így néz ki amikor Bale az idiótán kiosztott sárgák után nem ugrik el az aktuálisan rárepülő ütemtelen védekező játékos elől.)

Jól játszottunk végig, szépen és végül eredményesen. Oké, hogy az ellenfélben még benne volt a kiütés, de mindenképpen dicséretes, hogy egyértelművé tudtuk ezt tenni a végeredményben. Az egyetlen negatívum, hogy Deschamps megint elkezdhet pampogni, hogy Lloris nem véd a Tottenham-ben. (Egymás után harmadszor volt nagyrészt tétlen szemlélő.) A Sunderland más jószág lesz. Önbizalmuk az egekben (négyből három meccset nyertek, legutóbb a bajnokot verték kapott gól nélkül). A Stadium of Lights-ban egészen más jellegű problémákkal kell majd szembenéznünk mint az utóbbi három fordulóban.

MOTD összefoglaló itt.

COME ON YOU SPURS!

* Oké, tudom, hogy Jacko Fulham-ultra volt, de olyan képet nem találtam ami ennél jobban kifejezné milyen szórakoztató is volt a szerdai meccs megtekintése. Haláli az a mosoly. Akarommondani zombis, mégiscsak a Thrillerből való.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik