A hátunk közepe: Birmingham City-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.12.03. 01:12
Hát igen, körülbelül oda kívánja az ember ezt a meccset. Nem emlékszem olyan Birmingham elleni bajnokinkra ami ne lett volna körömrágósan szoros....

Hát igen, körülbelül oda kívánja az ember ezt a meccset. Nem emlékszem olyan Birmingham elleni bajnokinkra ami ne lett volna körömrágósan szoros. A Bolton mellett ők a másik középcsapat, amellyel leginkább meg szoktunk szenvedni. Nem a szexi háromszögelésekről és a gólgazdag meccsekről híres a Brummies, viszont három éve, amikor legutóbb kiestek a Premier League-ből, simán lepofoztak bennünket oda-vissza miközben hét góllal terhelték a hálónkat... Amióta visszakerültek a PL-be igencsak megizmosododtak - tavaly a felsőházas finis is összejött nekik, ami újoncként különösen figyelemre méltó eredmény. Idén kicsit döcögősebben indult nekik a szezon, de az utóbbi eredményeik azt sugallják a mélypont már mögöttük van. Otthon verték a Chelsea-t, idegenben ikszeltek a Craven Cottage-en aztán hétközben jött mind közül a legédesebb diadal - kiütötték a forrón gyűlölt Aston Villát a Ligakupából.Hát igen, körülbelül oda kívánja az ember ezt a meccset. Nem emlékszem olyan Birmingham elleni bajnokinkra ami ne lett volna körömrágósan szoros. A Bolton mellett ők a másik középcsapat, amellyel leginkább meg szoktunk szenvedni. Nem a szexi háromszögelésekről és a gólgazdag meccsekről híres a Brummies, viszont három éve, amikor legutóbb kiestek a Premier League-ből, simán lepofoztak bennünket oda-vissza miközben hét góllal terhelték a hálónkat... Amióta visszakerültek a PL-be igencsak megizmosododtak - tavaly a felsőházas finis is összejött nekik, ami újoncként különösen figyelemre méltó eredmény. Idén kicsit döcögősebben indult nekik a szezon, de az utóbbi eredményeik azt sugallják a mélypont már mögöttük van. Otthon verték a Chelsea-t, idegenben ikszeltek a Craven Cottage-en aztán hétközben jött mind közül a legédesebb diadal - kiütötték a forrón gyűlölt Aston Villát a Ligakupából.

Tehát szombati ellenfelünk jó formában van és ráadásul egy nagyszerű (bár szurkolói rendbontással csúfított) derby-győzelem farvizén szörfözik éppen. No mi sem állunk azért cudarul az elmúlt két hét eredménysorát és játékát nézve!

CSAPATHÍREK

Mit lehet mondani... a sérüléseket jegyző tabella tetején vagyunk tizenegy maródival. King, Woodgate, Kaboul, van der Vaart, Huddlestone, O'Hara még hosszú orvosi ellátásra szorulnak. Jenas, Bentley, dos Santos, Keane és Dawson viszont akár még rendbe is jöhetnek a birminghami utazásra. Nem kell mondani Dawson felépülése mekkora pozitívum lenne, de Palacios jelenlegi formáját tekintve Jenas visszatérése is úgy kellene mint egy falat kenyér.

A túloldalon kevés a hiányzó - McFadden az egyetlen neves sérült. Gardner és Hleb alighanem rendbejönnek a meccsre. A hétközi meccs fáradalmai kötve hiszem, hogy nagyon meglátszanak majd a hazaiakon - esetleg a továbbjutás öröme okozhat némi másnaposságot a Brummies keretében. De remélhetőleg nem kell ilyenekre támaszkodnunk a jó eredményhez.

MIT VÁRHATUNK?

Nos, ez nagyban függ az időjárástól. A Blackpool-United meccs megrendezése már most kérdéses, és Birmingham sincs éppen túl messze a narancssárgák városától. A talaj alighanem mindenképpen a csapnivaló és a DW-Stadium között fog ingadozni - a relatíve folyamatos játék érdekében remélem a csapnivalóhoz lesz közelebb a pendulum.

Huddlestone és Kaboul kiesésével valamint Dawson nem 100%-os erőnlétével kalkulálva nagyon remélem, hogy Harry újra ultratámadó felfogásban zavarja ki a pályára kedvenc naplopóinkat.

Gomes - Hutton, Gallas, Bassong, BAE - Lennon, Pala, Modric, Bale - Def, Crrr

Nagyjából ezt várná az ember - sok variáció nincs, különösen Rafa hiányában. Bassong rászolgált a bizalomra a Pool elleni meccsen azokkal a világklasszis mentésekkel - viszont Torres és Maxi helyzetbe kerülésének puszta ténye bizony aggodalomra ad okot. Elvégre, ha Bassong optimálisan pozicionálja magát akkor talán nem lett volna szükség azokra az utolsó pillanatban bevitt becsúszásokra... De lehet, hogy most túl szigorú vagyok a kamerunival. Mindenesetre Dawson legalább a padon ott lesz, ha minden igaz.

Kicsit előrébb a Palacios szituáció megint ambivalens érzésekkel tölt el. Egy formába lendült Wilsonra hatalmas szükségünk lenne - kivált Hudd hosszú távű sérülése miatt - és a formajavuláshoz meccsek kellenek. Viszont a végtelenségig nem lehet várni arra, hogy jobbra forduljon a teljesítménye. Birminghamben még juthat neki hely a kezdőben, és reménykedjünk, hogy ezútal él is majd a lehetőséggel.

A támadókettős tulajdonképpen kinézhetne másképp is. Keane hat góllal terhelte a Brummies hálóját Tottenham mezben, és Defoe és Crouch is betaláltak már ebben a párosításban. Defoe még mindig visszatérőben van és szüksége lenne a meccsekre, Keane még csak lábadozik, Crouch talán mostanában lendül újra formába (lekopogom Hutton fején), Pavljucsenkó pedig örök rejtély, szóval bármilyen kombináció elképzelhető. Azért Keane pályára lépése jelenleg sokunkat meglepne. (Na pötét éppen nem.)

A Chelsea birminghami kirándulásából kiindulva azt várhatjuk, hogy a hazaiak ezerrel fognak védekezni és egy, maximum kettő támadással remélik bezsebelni a ponto(ka)t. Ahogy a mellékelt Abra-ábra mutatja ez könnyen eredményre vezethet. Egyébként is a Birmingham hazai mérlege egészen kiváló - 2009 szeptembere óta csak egyetlen bajnokit veszítettek a St. Andrews-ban!

Leggólveszélyesebb játékosaik a mi szempontunkból Jerome, Larsson és Bowyer - mindhárman szereztek ellenünk gólokat a közelmúltban (Larsson egészen szemrevalóakat, hogy száradjon le a lába). A tavalyi idegenbeli meccsünkön az utolsó percig vezettünk, hogy aztán Ridgewell kiegyenlítsen - a hazai találkozón viszont mi lőttünk győztes gólt a hosszabbítás legvégén (akkor is Lennon) - szóval hagyománya van a lélekölő/felemelő hajráknak a kettőnk mérkőzésein.

TIPP

Az első forduló óta nem maradt tiszta a lepedőnk (mennyivel jobban hangzik angolul, ugye?), és valami matt most sem érzem, hogy összejönne ez a - számunkra - bravúr. Viszont a győzelemben örök optimistaként hinni kell, szóval nagyon nehéz, nagyon küzdelmes 2-1-es Tottenham sikert vizionálok.

EGYEBEK

Modric, Crouch és Bassong is beszélt a héten arról, hogy ha az idegenbeli formánkat kicsit rendbehozzuk, akkor akár nem is lenne üres lózung Harry azon állítása, hogy számolni kell velünk a bajnoki címért folyó hacban. Végülis egyet kell értenünk velük - ha nem gyámoltalanodunk el az északi kiruccanásoknál, illetve, ha fenntartjuk a dícséretes hazai formát, akkor miért is ne tűzhetnénk ki a Csomolungmát célként?

A klub honlapjának van egy állandó rovata ami az edzések hangulatát hivatott dokumentálni. Egy kis ízelítő az általános marhulásból: Ehéten volt Hutton születésnapja és a többiek ajándékként egy hóembert építettek be Alanzinho autójának anyósülésére - szépen be is csatolták a biztonsági övét. Ígérem az ilyen típusú infókat hanyagolni fogom a jövőben. :)

Valóban figyelemre méltó hír azonban, hogy az UEFA jelölte Bale-o barátunkat az év csapata szavazásra. Mondjuk ehhez azért nem kellett különösebben éles szem.

No, kellemes péntek estét és örömteli hétvégét mindenkinek!

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik