Valóra vált álom - a New York Red Bulls leigazolta a beteg kislányt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.26. 20:14
null
Valóra vált az álma az ötéves kislánynak (Forrás: Twitter)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő New York Red Bulls egy napra szerződtette a ritka betegségben szenvedő Irelyn Maloneyt, hogy valóra váltsa a kislány legnagyobb álmát. Megható történet következik!

Az ötéves kislány ritka genetikai betegségben, a familiáris mediterrán lázban (FMF lázrohamok és azt kísérő hasi, mellkasi és/vagy ízületi fájdalmak, valamint duzzanat jellemzik) szenved, amely megakadályozza őt abban, hogy versenysportoló és így profi labdarúgó lehessen. A legnagyobb vágya pedig ez lenne.

Ebben segített a New York Red Bulls, amely egy napra leigazolta Irelyn Maloneyt. A kislány kedvenc játékosa, a kapus Luis Robles 31-es mezszámát kapta meg, és saját öltözőszekrénnyel is megajándékozták. Természetesen, mint a csapat hivatalos tagja, ő is részt vett a „nagyok” edzésén, ahol többek között Thierry Henryval gyakorolhatott, és még gólt is lőtt!

„Ha mindennap focizhatna, a nap minden percében azt tenné – mondta Irelyn édesanyja a klub hivatalos honlapjának adott interjújában. – Állandóan stoplis cipőben van, abban megy iskolába, az élelmiszerboltba és még az orvoshoz is. Egyszerűen imádja.”

A kislány öt év alatt 40 alkalommal szorult kórházi kezelésre és hat műtéten esett át.

Irelyn Maloney a New York Red Bulls edzésén lőtt gólját itt nézheti meg:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik