603-462-re nyerték a világ leghosszabb focimeccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 11:55
null
A maratoni hősök: szombattól hétfőig rúgták a bőrt (Fotó: bbc.co.uk)
Általában a dögunalmas, gól nélküli döntetlennel végződő labdarúgó-mérkőzések tűnnek a leghosszabbnak, mégis egy szürreálisan gólgazdag manchesteri találkozó döntött rekordot: két csapat harminchat amatőr futballistája szombattól hétfőig, 72 órán át rúgta a bőrt két gólvonal között, ezzel világrekordot állított fel.

A 72 órányi tömény futballnak a manchesteri Stertford középiskola pályája adott otthont, a háromnapos küzdelem pontosan 48 kilencven perces mérkőzés időtartamának felelt meg, a labdarúgók öt óránként pihenhettek. A két csapat célja nem csupán az előző, 62 órás rekord megdöntése volt, de hősies helytállásukkal és kitartásukkal pénzt is gyűjtöttek a rászorulóknak egy helyi jótékonysági szervezet segítségével.

Bár a részvétel, és nem a győzelem volt a fontos, jegyezzük meg, hogy a végeredmény 603–462 lett, ami azt jelenti, az egyik csapat tagjainak azzal a tudattal kell tovább élniük, hogy életük legkeményebb futballmeccsét bizony 141 gólos különbséggel elvesztették. A maratoni összecsapáson egyébként 1065 gólt és négyperces gólátlagot produkáltak a csapatok, azaz három napon keresztül, sötétben és világosban minden negyedik percben a hálóba talált valaki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik