Ronaldo a Ferrari új csodaautójára költi fizetésemelését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.25. 18:42
Szinte nem telik el esztendő anélkül, hogy Cristiano Ronaldo ne lepné meg magát egy új sportkocsival. Ha a sors is úgy akarja, a Real Madrid szupersztárja, akit lenyűgöző meccs/gól mutatójáért cserébe szeptemberben évi 21 millió eurós csúcsfizetéssel kínált meg királyi klubja, a jövő évtől csatlakozhat azon boldog és büszke autótulajdonosokhoz, akik a Ferrari az idei évben bemutatott szuperjárművével, a LaFerrarival gazdagíthatják privát garázsukat.

Ronaldo sajtóértesülések szerint hazájában adta le igénylését egy kék színű (de miért?!) LaFerrarira, amelynek darabja 1.3 millió euróba kerül. Ez az összeg CR7 klubja által utalt éves fizetésének 6.2 százaléka. LaFerrarira, amelynek darabja 1.3 millió euróba kerül. Ez az összeg CR7 klubja által utalt éves fizetésének 6.2 százaléka.

Ebben a csodában gyorsul jövő évtől CR7! - Galéria a La Ferrari bemutatójáról! (Forrás: gtspirit.com)
Ebben a csodában gyorsul jövő évtől CR7! - Galéria a La Ferrari bemutatójáról! (Forrás: gtspirit.com)

A csodaautóból egyébként összesen 499 darabot gyártanak és kizárólag olyan Ferrari-tulajok juthatnak hozzá, akik korábban már legalább öt hasonló márkájú autóval lepték meg magukat. Ronaldo nem hivatalos források szerint ennek a kitételnek is megfelel – hiszen 575, 599 GTO, 458 Italia és California típusok volánja mögött is látták már – így várhatóan 2014 januárjában bele is ülhet a sajátjába. Remélhetőleg ezt a négykerekű csodát nem vágja úgy a falhoz, mint azt a Ferrari 599 GTB Fioranót, amelyet még manchesteri időszakában csukott össze a vásárlást követő napokban. A közelmúltban pedig eladta.

Ronaldo egy  Ferrarit 2009-ben már csúnyán összetört (Forrás: The Sun)
Ronaldo egy Ferrarit 2009-ben már csúnyán összetört (Forrás: The Sun)

Az elegáns formákba öntött száguldásért rajongó, többek között Lamborghini Aventadorral, Maserati GranCabrióval, Bugatti Veyronnal és Bentley Continentallal is rendelkező Cristiano új luxusautója 6.3 literes, V12-es, 800 lóerős motorral van ellátva, amelynek teljesítményét az F1-es versenyautókból ismert KERS-technológia is fokozza. Három másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100-ra, becsült végsebessége 350 km/h.

Áprilisban az egyébként Real Madrid-rajongó Fernando Alonso, a Ferrari Formula–1-es csapatának kétszeres világbajnok pilótája az elsők között próbálhatta ki a LaFerrarit – talán Ronaldo is rácsörög a közeljövőben pár hasznos vezetésbiztonsági tanácsért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik