A Chelsea nem adja fel, a Juvénak kell 21 milliót fizetnie Mutu helyett?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 11:52
null
Adrian Mutu 2005-ben ingyen került a Juventushoz, mégis sokba kerülhet (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése értelmében két olasz klub, a Juventus és a Livorno (közösen) legalább 17.7, legfeljebb 21 millió eurós kártérítést köteles fizetni a Chelsea-nek, azt az összeget, amit a londoni klub az elmúlt kilenc évben a román csatáron próbált behajtani – sikertelenül.

 

A Chelsea 2004 őszén bontotta fel a 22.5 millió euróért a Parmától igazolt Adrian Mutu szerződését, mert egy doppingvizsgálat során kokaint találtak a labdarúgó szervezetében. A bíróság akkor 17.2 millió eurós kártérítésre kötelezte Mutut, de a játékos azóta sem fizette ki az összeget egykori csapatának.

A Chelsea pedig kergeti a pénzét, áprilisban a FIFA-hoz fordult jogorvoslatért. A nemzetközi szövetség úgy döntött, a ki nem fizetett összeget kompenzációként a Mutut londoni kirúgását követően ingyen szerződtető, majd egy másik klubnak nagy haszonnal továbbadó Juventusnak (és a Livornónak) kell kifizetnie – írja a La Gazetta dello Sport.

Mutu egy szezont húzott le Londonban, aztán elhúzta a csíkot (Fotó: Action Images)
Mutu egy szezont húzott le Londonban, aztán elhúzta a csíkot (Fotó: Action Images)

A torinói egyesület a a 17.7 millió eurós kártérítés ellen (amely bizonyos esetben akár 21 millióra is emelkedhet) a következő három hétben a Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhet, és minden bizonnyal fog is.

A Livorno úgy kerül a képbe, hogy akkoriban a Juventus keretében az Európai Unión kívüli játékosoknak biztosított létszám betelt, ezért a torinói gárda a toszkánai klubon keresztül szerezte meg a román támadót – így igazán a Serie A újoncának fájhat most a FIFA döntése.

Mutu 2005 januárjában, két hónappal londoni szerződése felbontását követően került a Livornón keresztül a Juventushoz, de tétmérkőzésen csak héthónapos eltiltása letöltését követően lépett pályára. A Juventus később 8 millió euróért adta el a Fiorentinának.

A 34 éves Adrian Mutu jelenleg a francia bajnokságban szereplő Ajaccio játékosa, de Fabrizio Ravanelli vezetőedző nem elégedett a teljesítményével, így könnyen előfordulhat, hogy januárban továbbáll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik