Pang a stadion? Szexi rúdtáncosokat a kezdőkörbe!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.13. 14:04
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Super League) szereplő Luzern az előző szezonnal ellentétben a 2013–2014-es kiírást biztatóan kezdte, az első hét fordulóban tizenegy pont a csapat mérlege, hazai pályán pedig négy meccs után még veretlen. A klub elnöke, Bernard Alpsateg boldogsága azonban nem felhőtlen, mivel a Swissporarena lelátói a jó teljesítmény ellenére is foghíjasak.

A nézőszám növelése érdekében egy – nem igazán családbarát – ötlettel állt elő Alpsateg: a kezdő sípszó előtti percekben szexi go-go táncosok előadásával fűtené fel a szurkolók hangulatát, azokét a szurkolókét, akik februárban a Young Boys elleni idegenbeli mérkőzésre a csapat gyenge produkcióján élcelődve spermiumhadseregnek öltözve utaztak el.spermiumhadseregnek öltözve utaztak el.

Kevés ruha – sok néző? (Forrás: 101greatgoals)
Kevés ruha – sok néző? (Forrás: 101greatgoals)

„Eddig jól teljesítünk a szezonban, Alex Frei sportigazgató és Vldaimir Kinder menedzser kiváló munkát végez, nagyszerű csapat jött össze, a Luzern FC ismét egy szexi csapat, de még ennél is vonzóbbak lehetünk!” – fedte fel ötletét a svájci Blick hasábjain a 68 éves klubelnök.

„A jövőben különleges műsorral szeretnénk kedveskedni szurkolóinknak a hazai meccsek előtt: terveink szerint lenge öltözetű, szexi táncosok szórakoztatják majd rajongóinkat. Ha ez összejön, a stadionban meccsnapokon egy tűt sem lehet majd leejteni!”

Alpstaeg bizony nemcsak a levegőbe beszél, a Svájci Labdarúgó-szövetséget is felkereste már, de nagyszabású ötlete úgy tűnik, több akadályba is ütközik.

A liga szabályainak értelmében az élvonalbeli labdarúgó-mérkőzéseken egy órával a meccs kezdete előtt kizárólag a játékosok, a játékvezetők és a tv-sek tartózkodhatnak a gyepen. Rúdtáncosok pont nem.

„A mérkőzések előtt háromnegyed órával a játékosok melegítenek a pályán, tíz perccel a kezdő sípszó előtt az öltözőben kell lenniük. A kezdés előtt öt perccel már a játékoskijáróban vannak, így nem látom, hol lehetne időt szorítani az effajta műsoroknak” – vázolta fel a Blick megkeresésére aggályait Edmond Isoz, a szövetség elnöke.

A közönségvonzó „rúdtáncot” egyébként a hollandok már évtizedekkel ezelőtt kitalálták. Csak náluk Ruud Krol, később Ruud Gullit, majd Ruud van Nistelrooy „táncolt” a pályán…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik