Messi zsinórban kipipált minden spanyol csapatot

Vágólapra másolva!
2013.03.31. 12:00
Újabb hét, újabb rekord Lionel Messitől. Az FC Barcelona argentin zsenijétől már megszokhattuk, hogy futószalagon döntögeti a rekordokat a spanyol labdarúgó-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt, nem nagy meglepetés hát, hogy a Primera División 29. fordulójában is beszámolhatunk egy Leo-csúcsról.

Szombaton este a Barcelona – némi meglepetésre – 2–2-es döntetlent játszott a kiesés elől menekülő Celta Vigóval idegenben, Messi gólpassza mellett a katalánok második találatát vállalta magára. Ezzel szállította is az újabb rekordot: első játékosként zsinórban az összes (mind a 19) spanyol élvonalbeli csapat ellen betalált. Ez a bravúr két fontos különbséggel Cristiano Ronaldónak is összejött a 2012–2013-as szezonban: a portugál nem zsinórban vette be az összes bajnoki ellenfél kapuját és egyszer a saját, azaz a Real Madrid hálóját is megzörgette. 2–2-es döntetlent játszott a kiesés elől menekülő Celta Vigóval idegenben, Messi gólpassza mellett a katalánok második találatát vállalta magára. Ezzel szállította is az újabb rekordot: első játékosként zsinórban az összes (mind a 19) spanyol élvonalbeli csapat ellen betalált. Ez a bravúr két fontos különbséggel Cristiano Ronaldónak is összejött a 2012–2013-as szezonban: a portugál nem zsinórban vette be az összes bajnoki ellenfél kapuját és egyszer a saját, azaz a Real Madrid hálóját is megzörgette.

MESSI 19 spanyol csapatnak rúgott 30 gólja

Utoljára november 3-án (kisfia születése után alig egy héttel), a Celta elleni hazai bajnokin nem jött össze a gólszerzés Messinek, azóta 19 bajnoki találkozón átlagban 1.5 gólt szerzett, összesen 30-at. A keltáknak lőtt szombati találatával kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt már 43 bajnoki gólnál jár, ez mindössze héttel kevesebb, mint a 2011–2012-es szezon végére elért ötven gólja.

Messi nem kegyelmezett: öt hónap alatt az összes spanyol csapat hálóját bevette (Fotó: 101greatgoals)
Messi nem kegyelmezett: öt hónap alatt az összes spanyol csapat hálóját bevette (Fotó: 101greatgoals)

Messi azok után játszott teljes kilencven percet Vigóban, hogy a hét első felében Bolíviában, extrém magasságban lépett pályára világbajnoki selejtezőn, jövő héten pedig Párizsban vár roppant fontos BL-meccs a katalán csapatra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik