Halott rendőrrel poénkodtak a német huligánok - kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.28. 09:37
null
Az esseni huligánok drapériája (Forrás: bild.de)
A Rot-Weiss Essen fanatikusai egy berlini helikopter-baleset áldozatának emlékét gyalázták egy molinóval.

A német futball negyedik vonala (Reginalliga) sem nélkülözi a szurkolói túlkapásokat. Legutóbb az elmúlt napokban a Rot-Weiss Essen ultrái mutatták meg, hogy kell gusztustalannak lenni.

Történt, hogy március 22-én a berlini rendőrség gyakorlatot tartott, ahol azt tesztelték, hogy helikopterek segítségével hogy tudnak beavatkozni futballhuligánok rendbontása közben, vagy egyszerűen csak a meccsnapok nagy szurkolótömegeit irányítani. A berlini Olimpiai Stadionnál szervezett gyakorlaton azonban baleset történt: két helikopter túl közel került egymáshoz, összeakadtak a rotorjaik, és alacsony magasságból lezuhantak.

Egy kép a berlini balesetről (Forrás: bild.de)
Egy kép a berlini balesetről (Forrás: bild.de)

Mindkét Eurocopter Puma típusú gépen 20-25 rendőr tartózkodott, többen súlyosan megsérültek, az egyik gép pilótája pedig életét vesztette.

A Rot-Weiss Essen ultrái ezt vélték a jó alkalomnak arra, hogy beletöröljék a lábukat a rendőrségbe: az 1. FC Köln II. elleni mérkőzésen egy négy méter hosszú drapériát feszítettek ki, amin az állt, hogy „Aki magasra száll, az nagyot esik". Pluszban még ráírták a népszerű angol szlogent: a.c.a.b. (all cops are bastards) – azaz „minden rendőr szemétláda".

Az esseni klub azonnal elhatárolódott a „néhány idiótának a klubhoz méltatlan viselkedésétől", és nem győzött bocsánatot kérni a baleset áldozatának és sérültjeinek hozzátartozóitól. A drapériát kifeszítő csoport tagjai pénzbüntetésre és a Rot-Weiss Essen mérkőzéseiről való kitiltásra számíthatnak.

A berlini helikopterbaleset pillanatai:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik