Több mint egy kilométert csúszott a pályán sílécek nélkül, csak a háló fogta meg

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 11:14
Az alábbi felvétel egy ausztriai sípályán készült, és jól mutatja, miért kell még egy kijelölt síterepen is vigyázni magunkra.

A síterepeken alapszabály, hogy ne hagyjuk el a kijelölt pályát, de azt is ésszel kell kiválasztanunk, hogy melyiken csússzunk aznap.

Az alábbi videó a tiroli Zillertalban készült, két barát egy fekete pályát választott az első csúszáshoz, amely előző nap le volt zárva, a felső hóréteg pedig elolvadt és ráfagyott. Egészen pontosan erről a lejtőről volt szó:

Nem sokkal az elindulásuk után, 55 kilométeres sebességnél kicsúszott alóluk a léc, majd egy meredek lejtőn felgyorsultak 82 kilométer per órára. Egyikük lelassította magát, de társa nem volt ilyen szerencsés, több mint egy kilométert csúszott tehetetlenül, mire a pálya szélén lévő háló végre megfogta.

„Szerencsém volt, sikerült megúsznom néhány zúzódással. Megtanultam a leckét, és remélem, ti is, legyetek nagyon-nagyon óvatosak a meredek, jeges lejtőkön!” – írta utána az egyik síelő. Elnézve a videót, tényleg mázlija volt, végződhetett volna sokkal rosszabbul is.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik