A menő edzők öltönyben, a lúzerek mackóban?

Vágólapra másolva!
2011.02.24. 13:15
null
Pep Guardiola tudja, mi a jó megjelenés kulcsa. Öltönyben is, mackóban is. (Fotó: Action Images)
Pep Guardiolát, a Barcelona edzőjét minden meccsen mintha skatulyából húzták volna ki. A legjobban szabott öltönyöket hordja, csapata sikeres. A csúcson lévő csapatok edzői a megjelenésükre is adnak. Lehet, hogy az öltönyön is múlik?

Brit kutatók kíváncsiak voltak arra, hogyan hat az edzők megjelenése a csapat teljesítményére. Dr. Richard Thelwell, a Portsmouthi Egyetem kutatója számolt be az eredményekről.

„Azt vettük észre, hogy az edzők öltözéke közvetlen hatást gyakorol a játékosokra. Meghatározza, hogyan gondolkodnak edzőjükről. Az az edző, aki öltönyt vesz a meccsre azt sugallja, hogy stratégiailag és taktikailag is erős, ráadásul mindez az eredményekben is meglátszik. Ugyanakkor azok, akik mackóban ülik végig a meccseket, kevésbé sikeresek."

Figyelemreméltó az is, hogy a kutatások szerint nem érdemes öltönyben edzést vezetni, mert a játékosokra sokkal jobb hatással van, ha ilyenkor mackót húz a szakvezető. Magvas megállapítás, de talán kevéssé életszerű, hogy sokan igyekeznének Armaniban az edzőpályára...

Nem is olyan régen, Bobby Davison rövidnadrágban üldögélt a Fradi kispadján, és nem kis felzúdulást okozott ezzel. Öltönyt kellett volna vennie? Lehet, hogy neki az is kevés lett volna...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik