Zidane megismétli a Real Madrid régi hibáit?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.24. 11:46
null
Karry Kane: lilából a Realhoz? Őt is szóba hozták Zinedine Zidane együttesével (Fotó: Reuters)
Itt az új év, ismét sohasem látott bőséggel röpködnek a mínuszok – bankszámláinkon. Szerencsére a topligás futballcsapatok zöme talál forrásokat az erősítésekre, így hosszú, forró, átigazolási hírektől terhes január vár a szurkolókra. Téli transzfersorozatunk harmadik körét is az angliai eseményekkel kezdtük, és az olaszországiakkal folytattuk, hogy elérkezzünk a Bundesligán át a La Ligába.

Figyelem: cikkünk átigazolási pletykákat tartalmaz!

De még mennyit: mint ismeretes, a Real és az Atlético Madrid súlyos transzfercsapást kapott a FIFA-tól, így sokkal sűrűbb téli átigazolási idény vár rájuk a tervezettnél. Az Atlético áll jobban ebből a szempontból, a klubbal a múlt héten bővebben is foglalkoztunk, most a REAL MADRID háza táján nézünk körül.

Mégpedig úgy, hogy posztonként számba vesszük, a nemzetközi sajtóban megjelent hírek szerint hogyan alakulhat át február legelejére a királyi csapat.

KAPUSOK

Pontosabban kapus, sőt egy ideig úgy tűnt, hogy „A kapus”, ugyanis David de Gea megvételének hírét egyöntetű örömmel fogadta a madridi tábor. A nyáron mindennapos volt az aláírás, de a spanyol hosszabbított Manchesterben. Kivásárlási ára alig 40.5 millió euró, azaz éppen nem szakadna bele a realos költségvetés – de nem ezen a télen, ráadásul lassan mindenki belátja: Keylor Navas remek kapus!

Vannak azért érvek De Gea téli jövetele mellett: felgyorsíthatja ügyét a legfrissebb hírek szerint James Rodríguez, aki – kilói számának kivételével – látványosan távol áll egykori önmagától, a Manchester United viszont kész lenne kedvéért megdönteni a brit átigazolási rekordot, és az is az angolok malmára hajtja a vizet, hogy a kolumbiai körül ott sündörög a szuperügynök Jorge Mendes, aki után bankszámla nem marad szárazon. Legújabb hírek szerint az MU tárt karokkal várja Toni Kroost is...

Ezzel együtt is, De Gea januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 20 százalék.

VÉDELEM

Igen halovány hírek szóltak a télen a még Rafa Benítez által kiszemelt John Stones megszerzéséről, hiszen a hazai gigászok az égbe rakétázták az Everton játékosának árát, és ne feledjük azt sem, hogy a Real megégette már száját pár angol igazolással.

Stones januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 15 százalék.

Pár védő pedig mindenképpen kellene: Álvaro Arbeloa 33 éves, Pepe pár hét múlva annyi, Sergio Ramos március végén lesz 30 esztendős (és mondjuk meg őszintén, mostanában egyikük sem a megbízhatóság szobra, és ez bizony Raphaël Varane-ra is sokszor igaz), Marcelónak a bal oldalon meg nincs tartalékja, bár Fábio Coentrao visszatér majd kölcsönből. A jobb oldalon bővebb a választék Daniel Carvajal és Danilo révén, itt fölösleges lenne változtatni.

Maga Zidane emlékezhet rá a legjobban Florentino Pérez „Pavónok és Zidane-ok” nevű korszakából, hogy hiába tolonganak a csatársorban és a középpálya tengelyében a világklasszisok, hiába dobálnak célba az öltözőben vizes sportszárral Aranylabdákra, ha „bugos” a védelem, keresztet lehet vetni a sikerekre.

Régen belefutott ebbe a hibába a Real, most elköveti ezt újra?

Szintén régi célpont a balhátvéd Ricardo Rodríguez, akivel a Wolfsburg akar bankot robbantani, és szintén a Premier League-es érdeklődés miatt van mersze Klaus Allofsnak harmincmillió euró fölött kérni érte. A svájci bal oldali mindenes kivásárlási ára egyébként 35 millió euró, és megvételével Marcelo végre lehetne az, ami: balszélső. A Real meg elmondhatná magáról, hogy balhátvéd poszton az ő kerete a legjobb az egész világon.

Rodríguez januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 20 százalék.

KÖZÉPPÁLYA

Páran már Real-mezt láttak az uruguayi támadó középpályáson, Rodrigo Bentancuron, aki a Boca Juniors neveltje, és a klub elnöke, Daniel Angelici szerint a madridiak tízmillió euró alatt megkaphatják a 18 éves játékost. Bentancur egyébként felkeltette korábban a Juventus figyelmét is, ám akkor a Boca nem volt hajlandó beleszámítani őt Carlos Tévez árába.

Bentancur januári megvételének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 50 százalék.

Eden Hazard neve is felvetődött, ugyanis sokan már azon spekulálnak, hogy tolódik egy átigazolási ablakkal a madridiak büntetése, ugyanis a belga is tipikus nyári célpont. És annak sem olcsó.

Hazard januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 0 százalék.

Paul Pogba dettó, ráadásul a hozzá közel állók szerint a francia – Zinedine Zidane „szerelme” ide vagy oda – inkább a Barcelonában pallérozná technikai tudását. Ha el akarja Pogbát hozni a télen a Real, a hírek szerint 100 millió környékén kellene fizetnie, ráadásul nem látjuk annak jeleit sem, hogy keresné utódját a Juventus, ráadásul állítólag Mino Raiola, Pogba ügynöke fasírtban van a Reallal.

Pogba januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 5 százalék.

Szegény ember kézzel nőz, tartja a régi mondás, de kéretik az anyagiak miatti kesergést a Real szintjén kezelni: ha nem jöhet Hazard és Pogba, előtérbe kerül a római középső középpályás, Miralem Pjanic, akit holmi 40 millió euróért el lehetne mozdítani, és néhány realos cserejátékost egyébként is vinne az AS Roma. Kérdés: megéri-e eladni miatta Iscót vagy Toni Kroost, mint rebesgetik azt a bosnyák transzferéről író spanyol lapok?

Pjanic januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 15 százalék.

SZÉLSŐK

A legkomolyabb jelölt a France Football szerint a Schalke fiatalja, Leroy Sané, akiért ismét éppen a Barcelonával kell eurószkanderre kelniük a blancóknak, mert a katalánok készek kifizetni a 37 milliós kivásárlási árat (a The Guardian szerint lesz ez még 40 millió is, a L’Équipe meg azt szellőztette meg, hogy Sané már hat évre alá is írt a katalánokhoz, a Schalke viszont még magát a kivásárlási ár létét is cáfolja, azaz a nemzetközi sajtóban a Sané-helyzet fokozódik). Mindkét összeg erősen eltúlzottnak tűnik a húszéves játékosért, ennyit mint ő, ráadásul Jesé és Gyenyisz Cserisev is eljátszik, sőt.

Sané januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 10 százalék.

Hazai kiszemelt a bilbaói Inaki Williams, aki iránt addig-addig érdeklődött a Liverpool és az Atlético Madrid, hogy az Athletic meghosszabbította a 21 éves játékos szerződését 2021-ig, az eddig 20 helyett 50 milliós kivásárlási árral.

Williams januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 0 százalék.

CSATÁROK

Kézenfekvő megoldás lenne visszavásárolni a Juventusnak eladott Álvaro Moratát, akit a Transfermarkt szerint most 35 millió euróért lehetne megszerezni. Zidane többször is megdicsérte a spanyolt, ellenben a Juve sportigazgatója, Giuseppe Marotta szerint eszük ágában sincs elengedni Moratát. Aki ugyan az elmúlt idényben sok borsot tört egykori klubja orra alá, de ebben a szezonban még csak egyetlen bajnoki gólnál jár.

Morata januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 15 százalék.

Felvetődött még Sergio Agüero neve is nyári célpontként, mi magunk pedig fél éve titkos esélyesként kezeltük a lehetséges érkezők között a párizsi Edinson Cavanit, aki feladná a leckét Karim Benzemának. Őket viszont lehetetlennek tűnik elmozdítani most, és nem a pénz, hanem a Bajnokok Ligája miatt. Ugyanezt tudjuk elmondani Robert Lewandowskiról is, aki sokak szerint elvágyódik Münchenből, de ezt maga a játékos cáfolta – ha menne, a Real is képes lenne érte 100 millió eurót fizetni, mint amennyit a PSG is ajánlott az ék szolgálataiért a minap, de a BL miatt ezt az ügyet is kivitelezhetetlennek tartjuk most.

Nem kétséges, a legfurább híreket Roberto Carlos szolgáltatta, aki felajánlotta belépőjegyként a Real stábjába, hogy remeknek megszervezi Neymar megvételét (a kivásárlási ár 190 millió euró, ehhez a szakértők szerint vagy Cristiano Ronaldót, vagy Gareth Bale-t és Benzemát el kellene adni), de később bevallotta az egykori bombalábú védő, hogy csak viccelt a Neymar-üggyel.

Ám a tüdő kidagadt a fazékból, a PSG vinné Neymart is, a L’Équipe szerint érte is megadná a mágikus százmilliót. Természetesen csak a nyáron.

Agüero, Neymar és Lewandowski januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 0 százalék, Cavanié 10.

Meglepő hírrel állt elő a török forrásokra hivatkozó Fichajes, de van benne logika: felvetődött a Fiorentina által a Besiktashoz kikölcsönzött Mario Gómez Madridba érkezése. Rutin, lendület, elszántság, használható cserecsatár lenne a 30 éves német. Aki a törököknél felidézi a régi szépet: 23 mérkőzésen 15 gólnál és 3 gólpassznál jár.

Gómez januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 5 százalék.

Angol lapok szerint Harry Kane is potenciális célpont, akár titkos téli esélyesként is tekinthetünk rá, hiszen nagyobb eséllyel pályázik rá a Real, mint a fenti világklasszisokra.

Kane januári érkezésének esélye transzferológusi megérzésünk szerintünk 20 százalék.

A transzferembargó jól jön mindazoknak, akik szekerének rúdja kifelé állt Madridból, de most maradhatnak, ugyanis borzasztóan nehéz lenne pótolni őket a jelenlegi felállás szerint. Kroost csábítja állítólag az United mellett a Bayern, a Chelsea és a City, Iscót több helyen is szívesen látnák Olaszhontól Angliáig. Jesé kölcsönvételére keresztet vethet a Real Sociedad, Lucas Vázquezt ellenben megkaphatja a Depor, a 26 éves, sokoldalú Nachót viszont az érte nyolcmilliót ajánló AS Roma és a Napoli után az Arsenal és a Chelsea is monitorozza, minden bizonnyal nagyobb sikerrel; Martin Ödegaardért viszont hiába érdeklődött komolyan Jürgen Klopp, kosarat kapott.

EKÖZBEN A PIACON...

... Alessio Cerci igazi virtuális jött-ment lett, mert elméletileg visszatért kölcsönből a Milantól az Atléticóhoz, majd a Genoához került, gyakorlatilag Milánóból egyből Genovába költözött. A Barcelonához Portóból megtért Cristian Tello is a Serie A-ban kötött ki, a Rayo Vallecano két kölcsönjátékostól is megszabadult, a kínai Csengtung Csang például visszatért a Pejcsing Kuoanhoz, de jött a rutinos védő, José Ángel Crespo és az örmény-holland Arasz Özbiliz. A Granada leigazolta a Real-nevelés kapust, Jesús Fernándezt, a Betis elengedte Törökországba a Real-nevelés védőt, Jordi Figuerast, a Granada az argentin U-válogatottak egykori erősségét, a 21 éves középpályást, Gaspar Íniguezt 1.2 millióért eladta a testvéri Udinesének. A legrosszabbul a Betis egykori spanyol U21-es válogatott középpályása, Javier Matilla járt, akinek felbontották szerződését.

A HÉT MONDATA...

... „Azért nem játszottam sokat, mert rosszban voltam az edzővel, Juande Ramosszal” – derült fény végre a La Liga egyik legnagyobb titkára: miért nem futott be a Real Madridban Julien Faubert? Igen, a leghíresebb játékos, aki elaludt a Real Madrid kispadján mérkőzés közben, pedig előtte nagyon hasított: Zinedine Zidane után először ő viselhette a 10-es mezt a nemzeti csapatban, jelenleg klub nélküli.

TÍZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy négymillió euróért megérkezett a Real Madridhoz a Sao Paulótól Cícero Joao de Cezare, azaz Cicinho. A szorgos jobb oldali mindenesben csak rövid ideig bíztak a királyiak, nemsokára eladták az AS Romának, kilencmillióért, onnan két év fél év után előbb a Sao Paulóhoz, majd a Villarrealhoz adták kölcsön. 2012-ben hazatért Cicinho a Sport Club Reciféhez, de ma már a török Sivasspor játékosa.

HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy rákapott a transzferálás ízére a szerb csodagyerek, Dejan Petkovics. Ma már kevesen emlékeznek rá, pedig akkor hatalmasnak számító összegért, mai 6.5 millió euróért vette a Real Madrid a Partizantól. A támadó középpályás, csatár húsz éve kölcsönbe került a hatalmas konkurencia miatt (a középpályán José Amavisca, Míchel, Freddy Rincón, Luis Enrique és Michael Laudrup, a csatársorban Raúl, Juan Esnáider és Iván Zamorano) a Sevillához, és innen nem volt megállás. Egy év múlva egymillióért elvitte a Santander, onnan hat hónap múlva a brazil Vitória. Járt még Kínában, Olaszországban és az arab világban, de Brazíliában lelt otthonra, a Santosban, a Fluminensében, a Vascóban is népkedvenc lett. A 15 KLUBOT MEGJÁRÓ PETKOVICSRÓL BŐVEBBEN MAROSI KOLLÉGA REMEK SPORTLEGÉBEN OLVASHAT!

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2016 TELE

BARCELONA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Cristian Tello (Porto)
Távozott:
Kölcsönbe: Cristian Tello (Fiorentina)

REAL MADRID
Érkezett:

Távozott:

ATLÉTICO MADRID
Érkezett:
Augusto Fernández (Celta Vigo, 4.000.000 euró)
Kölcsönből vissza: Matías Kranevitter (River Plate), Alessio Cerci (AC Milan)
Távozott:
Kölcsönbe: Alessio Cerci (Genoa)

VALENCIA
Érkezett:

Távozott:
Kölcsönbe: Yoel Rodríguez (Rayo Vallecano)

SEVILLA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Diogo Figueiras (Genoa)
Távozott: Diogo Figueiras (Eskisehirspor)
Kölcsönből vissza: Ciro Immobile (Borussia Dortmund)

VILLARREAL
Érkezett:

Távozott:
Kölcsönbe: Bojan Jokic (Nottingham Forest)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Ager Aketxe (Bilbao B)
Távozott:

Kölcsönbe: Kike Sola (Middlesbrough)

CELTA VIGO
Érkezett:
Marcelo Díaz (Hamburg, 1.800.000), Claudio Beauvue (Olympique Lyon, 5.000.000)
Távozott: Augusto Fernández (Atlético Madrid, 4.000.000)
Kölcsönbe: Levy Madinda (Tarragona)

MÁLAGA
Érkezett:
Chory Castro (Real Sociedad, ingyen)
Távozott: Nordin Amrabat (Watford, 8.400.000)
Kölcsönből vissza: Ezequiel Rescaldani (Puebla)
Kölcsönbe: Fábio Espinho (Moreirense)

ESPANYOL
Érkezett:

Távozott:

RAYO VALLECANO
Érkezett:

Kölcsönbe: Yoel Rodríguez (Valencia), José Ángel Crespo (Aston Villa), Arasz Özbiliz (Besiktas)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Luis Farina (Benfica), Csengtung Csang (Pejcsing Kuoan)
Kölcsönbe: Ousseynou Cissé (Waasland-Beveren)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Aritz Elustondo (Sociedad B)
Távozott: Chory Castro (Málaga, ingyen)

LEVANTE
Érkezett:
Mauricio Cuero (La Equidad, 3.200.000)
Távozott: Jesús Fernández (Granada, ingyen)

GETAFE
Érkezett:

Távozott: Ángel Lafita (al-Dzsazíra Abu Dabi)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett:
Stipe Pletikosa (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Bicho (Leganés)
Távozott:
Kölcsönbe: Bicho (Compostela), Saúl García (Tenerife)

GRANADA
Érkezett: Jesús Fernández (Levante, ingyen)
Kölcsönből vissza: Gaspar Íniguez (Carpi)
Kölcsönbe: Samir (Udinese)
Távozott: Gaspar Íniguez (Udinese, 1.200.000)

EIBAR
Érkezett:
Gonzalo Escalante (Catania, 1.000.000) )
Kölcsönbe: Jota (Brentford)
Kölcsönből vissza: Aitor Ortega (Barakaldo)
Távozott: Aitor Ortega (CD Vitoria)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Escalante (Catania)

LAS PALMAS
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Carlos Gutiérrez (Burgos)

SPORTING GIJÓN
Érkezett:
Kölcsönbe: Igor Lichnovsky (Porto)
Távozott:
Juan Muniz (Gimnastic de Tarragona, i.)

REAL BETIS
Érkezett:
Távozott:
Eder Vilarchao (visszavonult), Jordi Figueras (Eskisehirspor), Javier Matilla (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Vincenzo Rennella (Valladolid)

Dőlt betűkkel az ősszel történt átigazolások, pirossal szedtük a legfontosabb érkezőket, vastaggal az elmúlt hét történéseit.

Lezárva január 23-án.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik