Spanyolország: maradhat a kispadon a korábbi BL-győztes

Vágólapra másolva!
2016.02.24. 16:29
Spanyol lapinformációk szerint a Valencia még a szezon vége előtt meghosszabbíthatja Gary Neville vezetőedző szerződését.

A hírek szerint Peter Lim, a spanyol klub tulajdonosa hosszú távú együttműködési megállapodást kötne a csapat 41 éves trénerével. Neville decemberben váltotta a vezetőedzői poszton Nuno Santót, ám a csapat teljesítménye az angol szakember érkezésével nem javult. Akkor az együttes a 8. helyen állt a ligában, most pedig a 11. helyen tanyázik.

Peter Lim annak ellenére is meghosszabbítaná a játékosként korábban két BL-t is nyerő Neville szerződését, hogy az első bajnoki győzelmére 12 meccset kellett várni. A tulajdonos szerint az angol tréner megújította az edzéseket, és önbizalmat csempészett a játékosaiba.

A spanyol klub januárban kinevezte sportigazgatónak Jesús García Pitarchot, aki azelőtt sohasem találkozott Gary Neville-lel. Az As arról ír, hogy a két szakember jól megérti egymást, és jó munkakapcsolatot alakítottak ki.

A Valencia legutóbbi két bajnoki mérkőzését megnyerte, a Rapid Wien elleni Európa-liga-párharc visszavágóját pedig 6–0-s előnyről várhatja. Neville jelenlegi szerződése június 30-án jár le, ám a vezetőség a hírek szerint hamarosan hosszú távú szerződést kínál neki.

A „denevérek” a spanyol bajnokság következő fordulójában az Athletic Bilbaót fogadják, s mivel jobb formában vannak az előző három bajnokijukon csak egy pontot szerző baszkoknál, az oddsok alapján a meccs esélyesének számítanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik