Real: „Nem igazolunk; Zidane a világ legjobb edzője” – Pérez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 18:16
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a France Footballnak adott nyilatkozata szerint a klub egyetlen játékost sem szerződtet a télig átigazolási szezonban.

Ha Florentino Pérez nem gondolja meg magát a januári átigazolási szezon hátralévő napjaiban, akkor szavai értelmében 2017 nyaráig újonnan igazolt játékos nem mutatkozik be a Real Madridban – mivel a FIFA nemrég másfél évre eltiltotta a klubot az átigazolásoktól 18 éven aluli játékosok szerződtetése közben vétett szabályszegések miatt.Florentino Pérez nem gondolja meg magát a januári átigazolási szezon hátralévő napjaiban, akkor szavai értelmében 2017 nyaráig újonnan igazolt játékos nem mutatkozik be a Real Madridban – mivel a FIFA nemrég másfél évre eltiltotta a klubot az átigazolásoktól 18 éven aluli játékosok szerződtetése közben vétett szabályszegések miatt.

A Real Madrid kedden juttatta el fellebbezését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA), döntés előreláthatólag 4–6 héten belül várható.

„Fájdalmas, szörnyű átélni, hogy elhomályosítják a Real Madrid fényét egy ilyen döntéssel. Meggyőződésünk, hogy az eltiltás tévedésre alapul. Abszurd, hogy a fiatalok védelmének hiánya miatt büntethetik meg a Real Madridot, mikor a klubnak mindig kiemelten fontos volt a fiatalok védelme és biztonsága. Senkit nem fogunk igazolni januárban, de csakis azért, mert nálunk futballoznak a világ legjobb játékosai és nálunk van a világ legjobb edzője” – idézi Pérezt a francia lap, aki a blancók nemrég kinevezett francia vezetőedzőjéről, Zinedine Zidane-ról is beszélt.

„Gondolkodás nélkül, azonnal igent mondott. Gyorsan meggyőzött arról, hogy ő a megfelelő ember erre a rendkívül fontos pozícióra és készen áll egy izgalmas kihívásra. Az emberek imádják Madridban. Sokan már Alfredo Di Stéfanóhoz hasonlítják a klubnál betöltött szerepét tekintve. Én láttam játszani Di Stéfanót, hozzám hasonlóan most sokan mondhatják, »Én láttam játszani Zidane-t!«”

Florentino Pérez beszélt továbbá a Benzema-ügyről: „Korábban is mellette álltunk és ez a jövőben is így lesz. Beszéltem vele, biztos vagyok az ártatlanságában. Karim egy remek fiatalember, nincs kétségem afelől, hogy csak segíteni szeretett volna Mathieu Valbuenának.”

Illetve Raphaël Varane-ról, a klub hátvédjéről is. „Szinte biztosra veszem, hogy egyszer a Real Madrid csapatkapitánya lesz. A Real Madrid szimpatizánsai nagyra becsülik Varane-t. Ő nemcsak egy nagyszerű játékos, hanem egy remek ember is” – mondta Pérez a még mindig csak 22 éves franciáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik