Real: kiderült, mit mondott Mourinho a Barca elleni 0-5 után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.24. 12:58
null
Mourinho is letört a Barcelonától elszenvedett vereség után, de jól tudta motiválni játékosait a kudarcot követően <br />(Fotók: Reuters)
Jerzy Dudek, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi kapusa nemrég megjelent önéletrajzi könyvében megírta, mit mondott José Mourinho (a csapat akkori edzője) azt követően, hogy a királyiak 2010-ben 5–0-s vereséget szenvedtek a Barcelonától.

Jerzy Dudek 2007-től 2011-ig volt a Real Madrid második számú kapusa Iker Casillas mögött, ez idő alatt csak két meccsen lépett pályára a spanyol élvonalban, de a nagy riválistól elszenvedett vereség és Mourinho reakciója annak ellenére is élénken megmaradt az emlékezetében, hogy a kispadról nézte végig a találkozót.

„5–0 – el tudják hinni? A Barcelona 5–0-ra nyert ellenünk, hihetetlen volt – írja könyvében Dudek. – A meccs után teljes káosz volt az öltözőben. Voltak, akik sírtak, voltak, akik veszekedtek, mások csak a padlót bámulták. Aztán José Mourinho belépett az öltözőbe. Tudta, hogy mennyire szörnyű volt az egész.”

Dudek többnyire Casillas cseréje volt a Realban
Dudek többnyire Casillas cseréje volt a Realban

„Ránk nézett és azt mondta: »Tudom, hogy mennyire fáj most. Kimondhatatlanul. Lehet, hogy valakinek ez élete legnagyobb veresége. De ez még csak a kezdet. Most olyan boldogok, mintha már megnyerték volna a bajnokságot, de ez csak egy meccs volt a sok közül, hosszú az út még a szezon végéig. Holnap szabadnapot kaptok, de ne maradjatok otthon, menjetek el a családdal, barátokkal, gyerekekkel, sétáljatok a városban. Hadd lássák az emberek, hogy fel tudjátok dolgozni. Lehet, hogy valaki rosszindulatúan szól hozzátok, de ne bújjatok el! Aztán pedig újra küzdünk a bajnoki címért. «Ekkor azt gondoltam, teljesen igaza van.”

„A srácokkal egymásra néztünk, és úgy láttam, hogy hatásos volt, amit mondott. Sokkal hamarabb felálltunk a padlóról, mint azt az emberek várták volna. Azért volt érdekes ez a történet, mert újra megértettem, mennyit jelent a pszichológia a sportban, mennyit tudsz nyerni és veszíteni, és milyen szakértő – valamint pszichológus is egyben – José Mourinho.”

A Real Madrid a 2010–2011-es szezonban a bajnoki címet nem tudta megszerezni (92 pontot gyűjtve ezüstérmes lett a 96 pontos Barcelona mögött), de a Király-kupát sikerült megnyernie, így 2008 után először nyertek trófeát a blancók, a következő idényben pedig bajnokok lettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik