Real: C. Ronaldónak elege lett, távozni akar – sajtóhír

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.16. 16:51
null
A portugál szupersztár kiábrándult Spanyolországból az ellene indított adócsalási per miatt (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo elhagyná a Real Madrid labdarúgócsapatát és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt.

 

Az A Bola című portugál sportnapilap pénteki számában arról írt, hogy az aranylabdás játékos már közölte is átigazolási kérését a királyi klubbal. Az újság megbízható forrásra hivatkozva közölte, a 32 éves sztár „mélyen kiábrándult” az ellene indított eljárás miatt. Később a Real Madriddal kapcsolatosan mindig jól értesült Marca is Ronaldo távozását feszegette, amit a BBC és a Sky Sports szintén megerősített.

A spanyol ügyészség kedden közölte, hogy Cristiano Ronaldo 2011 és 2014 között 14.76 millió euró (4.5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt azonban valószínűleg nem kellene letöltenie.

Korábban beszámoltunk róla, a „királyi gárda” támogatásáról biztosította klasszisát. „A Real Madrid teljes mellszélességgel kiáll Cristiano Ronaldo mellett... A játékos 2009-es érkezése óta minden alkalommal együttműködött az adózással kapcsolatban. A klub meg van róla győződve, hogy Cristiano Ronaldo teljes mértékig ártatlan. Reméljük, minél hamarabb kiderül az igazság, és bebizonyosodik játékosunk ártatlansága."

„Az én lelkiismeretem mindig tiszta" – szögezte le a négyszeres aranylabdás támadó, aki az elmúlt idényben spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, míg jelenleg a portugál nemzeti együttessel a szombaton rajtoló oroszországi Konföderációs Kupára készül.

Cristiano Ronaldo jövőjével kapcsolatban természetesen egyből elindultak a találgatások: a Marca úgy tudja, a PSG és korábbi klubja, a Manchester United a két legfőbb kérő, de brit sajtóhírek szerint az MLS-ből és a kínai bajnokságból is vannak ajánlatai. No meg persze ahogy Zlatan Ibrahimovicért, a portugál klasszisért is bejelentkezett a német élvonalbeli Hertha, Dárdai Pál csapata.

 

Hogy mit veszíthet a Real Madrid Cristiano Ronaldo távozásával? Nos, a portugál támadó 394 tétmeccsen 406 gólt szerzett és 111-et készített elő, azaz 517 gólban vállalt szerepet így vagy úgy. Mit nyerhet a fővárosi csapat? Sajtóhírek szerint szerződésének záradéka szerint kivásárlási ára 1 milliárd euró. Bár ennyit aligha fizet érte egy klub, de a 100 millió euró körüli/fölötti összeg már elképzelhetőnek tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik