Real: CR tiszta vizet öntött a pohárba – igazolta adózását!

Vágólapra másolva!
2016.12.07. 07:11
null
A spanyol adóhatóság kiadta Cristiano Ronaldo adózási papírjait (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos közleményt adott ki, miután a szupersztár Cristiano Ronaldót az elmúlt napokban adóelkerüléssel vádolták meg, az ügyből pedig óriási botrány lett.

 

Az elmúlt napokban hatalmas botrányt kavart a Football Leaks nevű honlap azon állítása, miszerint Cristiano Ronaldo hét év alatt körülbelül 150 millió eurónyi bevételét menekítette különböző adóparadicsomokba, hogy ezzel elkerülje az adózást.

A sztárfutballisták és sztáredzők pénzügyi visszaéléseinek felderítésére szakosodott portál szerint a fenti összeget nehezen követhető céghálón keresztül helyezték el Svájcban, a Brit Virgin-szigeteken és Panamában, ami lehetővé tette, hogy CR egészen alacsony, 4 százaléknál is kisebb kulccsal adózzon.

C. Ronaldo ellen folyamatban van már egy eljárás a 2011–2013 közötti időszak bevételeit illetően, és a pénteki hírek szerint marketingjogainak 2014-es értékesítése sem biztos, hogy szabályszerűen történt – itt a sajtóhírek 31 millió euró „megspórolásáról” szólnak.

Az aggályos offshore cégháló létrehozása állítólag a szuperügynök Jorge Mendes leleményességét „dicséri”, s nemcsak Cristiano Ronaldo, hanem José Mourinho és Radamel Falcao is érintett: a Manchester United edzője 12 millió euróval, a Monaco támadója 1.3 millióval választott kerülőutat.

A Real Madrid kedd este azonban tiszta vizet öntött a pohárba, és hivatalos közleményt adott ki klasszisát illetően.

„Az elmúlt napokban kirobbanó botrányra reagálván a spanyol adóhivatal kiadta a Cristiano Ronaldo adózásáról szóló tanúsítványt, amely bizonyítja, hogy a játékos eleget tett minden követelménynek, törvénynek, kötelezettségeit megfelelően teljesítette az állam felé.”

A királyi klub hozzáteszi, CR a spanyol csapatnál eltöltött ideje alatt mindvégig példaértékűen viselkedett, s azt kérik mindenkitől, tartsák tiszteletben a portugál csillagot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik