Ramos: Ne mondják, hogy szét akartam aprítani Messit!

Vágólapra másolva!
2010.12.01. 15:25
null
Ramos Puyolnak is nekiment (Fotók: Action Images)
Sergio Ramos, a Real Madrid védője arra kérte klubja vezetőit, hogy nyilatkozhasson az újságíróknak az el clásicón történtekről, és a védő a sajtótájékoztatón elmondta, nem akart sérülést okozni Lionel Messinek, és már beszélt Carles Puyollal és Xavival.

Xabi Alonso rövid meccs utáni értékelése után Sergio Ramos beszélt először a Real Madrid játékosai közül az 5–0-ra elbukott el clásico után. A védő nem érti, hogy miért foglalkozik mindenki a Lionel Messi elleni szabálytalanságával.

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Annak ellenére, amit hallani lehet, rosszul érzem magam. Egy belépő miatt nem kellene azt hallanom állandóan, hogy szét akartam aprítani Messit. Senki sem állíthatja, hogy a karrierem alatt bárkinek sérülést okoztam. Messi nagyon gyors futballista, én pedig hibáztam, de nem akartam sérülést okozni. Senki sem lép pályára ilyen céllal, legyen szó az én csapatomról vagy a riválisról" – mondta Ramos.

„Tőlem mindenki sokkal többet vár. Voltak más csaták is, mint Valdésé és Ronaldóé, vagy Pepéé és Puyolé. Láttam a visszajátszásokat, és a cipőmmel el sem találtam Messit, csak a bokámmal, Lass nagyobbat kapott nála. Nem vagyok büszke arra, amit a meccsen csináltam, de rengeteg más szabálytalanság történt még, mégis mindenki erről beszél" – tette hozzá a védő, aki elmondta, bocsánatot kért Carles Puyoltól, akit meglökött.

„Vannak gesztusok, amelyek nagyon rosszul esnek, ha az ember a vesztes csapat tagja – mondta Ramos Gerard Piqué mutogatásáról. – Mindenki felelős a saját tetteiért, és nem szabad elfelejteni, hogy a futballban sok minden megváltozhat egyik pillanatról a másikra. Volt egy kis összezördülésem Puyollal és Xavival, de az első dolgom az volt, hogy másnap felhívtam őket, mivel a barátaim a válogatottban. De mindenki szabadon azt tehet, amit akar."

Ramos elárulta, a klub döntése volt, hogy a játékosok közül csak Xabi Alonso nyilatkozzon az el clásico után, mivel felfokozott idegállapotban meggondolatlan dolgokat mondhattak volna az újságíróknak. A védő hozzátette, nem érzi jogosnak az UEFA büntetését a BL-ben történtek miatt, és jól teszi a Real, ha fellebbez a döntés ellen, amelyet az Ajax elleni meccsen történtek miatt hozott az európai szövetség, amikor Ramos és Xabi Alonso kiprovokálta második sárga lapját.

Ramos elmondta, „a Real Madrid történetében voltak szép és rossz pillanatok, de a klub mindig továbblépett. Még nem veszett el a bajnoki cím, csak három pont. A Barcelona nagyszerű meccset játszott, gratulálni kell neki, nekünk pedig semmi nem jött össze."

RAMOS KIÁLLÍTÁSA
 

 

A spanyol válogatott védő (balra) piros lapot kapott ámokfutása után
A spanyol válogatott védő (balra) piros lapot kapott ámokfutása után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik