Messi földönkívüli, Higuaín megtörhetetlen

Vágólapra másolva!
2010.03.15. 12:32
null
Lionel Messi 27 perc leforgása alatt érte el mesterhármasát a Valencia ellen (Fotó: Action Images)
Újabb dimenzióban élesedik a versenyfutás a Barcelona és a Real Madrid között a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában: Lionel Messi (Barcelona) és Gonzalo Higuaín (Real Madrid), a két argentin gólvágó mesterhármasa révén immár a góllövőlista első két helye is az aranyéremért viaskodó két klub birtokába került – s akkor még nem említettük a szintén madridi Cristiano Ronaldót, aki a negyedik helyen áll a harmadik helyezett David Villa (Valencia) mögött.

A Barcelona honlapja szerint a bajnoki idényben 22 gólnál járó Lionel Messi „földönkívüli", és a vasárnapi volt az egyik legmaradandóbb estéje, amióta a katalán csapatot erősíti. Mint arról beszámoltunk, a Barca az aranylabdás argentin szélső mesterhármasával győzte le 3–0-ra a Valenciát.

„Nagyon örülök a győzelemnek, csakúgy, mint a második félidei játéknak és persze a három gólomnak is – mondta Messi, aki az egyik találatát unokatestvére újszülött gyermekének ajánlotta. – Hasonló léptékben próbálom folytatni, de természetesen nem az egyéni elismerések, hanem a csapat sikere reményében. A második félidőben mindenki jól játszott, így tudtunk folyamatos nyomást gyakorolni a Valenciára, és így birtokolhattuk oly sokat a labdát."

Bár az eltiltott Pep Guardiola barcelonai vezetőedzőt helyettesítő Tito Villanova elismerte, hogy a valenciai Maduro kiállítása és Thierry Henry becserélése is elősegítette Messi szárnyalását, a nyilatkozatok alapján a csapattársakat nem hagyta hidegen a mesterhármas. Honfitársa, Gabriel Milito szerint csak Messi képes ilyesmire egy kiélezett meccsen, míg Andrés Iniesta a következőket mondta:

„Úgy tűnik, Messi teljesítményének semmi sem szabhat határt, és csak remélni tudjuk, hogy ez a következő hetekben is beszédtéma marad. Amikor nehezen találjuk meg az utat a kapu felé, mindig főnyeremény, hogy számíthatunk egy olyan csatárra, mint Leo."

A győzelem ellenére a Barca továbbra is csak második, mert a nyolc forduló óta nyerésben lévő Real Madrid is háromgólos győzelmet aratott a hétvégén – ami lélektani szempontból sem volt mellékes.

„A hét közepén történtek fényében különösen fontos volt ez a győzelem – utalt a Lyon elleni BL-kiesésre Manuel Pellegrini vezetőedző. – Napról napra javul a csapat játéka, játékosaim folyamatosan bizonyítják, hogy jó úton járnak, és vevők az utasításaimra. Továbbra is azt mondom, a hasonló játékerőt képviselő Real Madrid és Barcelona közül az nyeri meg a bajnokságot, amelyik kevesebbet hibázik majd."

A Valladolid kapujába háromszor betaláló és a góllövőlistán Messi mögött 19 góllal második Gonzalo Higuaínnal kapcsolatban is elsősorban a lelki tényezőt hangsúlyozta:

„Higuaínt megviselték a szerdán történtek, de ő bizonyította, hogy vannak lelki tartalékai. Nagy örömömre szolgál, hogy a kudarc után képes volt rögtön azt nyújtani, amit a bajnokságban megszokhattunk tőle."

A Lyon ellen ziccert hibázó Higuaín teljesítményéhez Jorge Valdano, a Real általános igazgatója is hozzászólt: „Higuaín klasszis labdarúgó, akinek csúnya dolgokat vágtak a fejéhez az utóbbi napokban. Egy befejező csatárt nem sportszerű önzőséggel vádolni."

A Real a Gijón ellen hazai pályán, a Barcelona a Zaragoza ellen idegenben folytatja a bajnoki menetelést a hét végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik