Messi és a Barca nem kegyelmezett a Valenciának

Vágólapra másolva!
2010.03.14. 21:16
null
Messi semlegesítése a második félidőben megoldhatatlan feladatot jelentett a valenciai védelemnek (Fotó: Reuters)
Címkék
Az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) 26. fordulójában a címvédő Barcelona Lionel Messi triplájával gyűrte le a Valenciát. A vendégek tíz emberrel játszottak a második felvonás második felében: Maduro a 69. percben kapta meg a második sárga lapját, tizenöt perccel az első után.

Nehezen indult a mérkőzés a Barcelona számára, amely mintha a kelleténél jobban megérezte volna két vezérének hiányát. Vezetőedzőjük, Pep Guardiola múlt heti kiállítása miatt kényszerült a lelátóra, míg a csapatkapitány, társaiban önfeláldozó, lendületes játékával a tüzet-lelket tartó Carles Puyol sérülés miatt nem lehetett a kezdőcsapat tagja.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Valenciából az elsőszámú gólfelelős, David Villa hiányzott, a társak azonban sok mozgással feltalálták magukat a Camp Nouban. Sőt! Egyesen odáig mentek, hogy a mezőnyjátékot abszolút kiegyenlítetté tudták tenni – az első felvonásban gyakorlatilag közel megegyező volt a labdabirtoklási mutató, amelyet azért a barcelonai vendégek közül nem sokan mondhatnak el magukról –, ráadásul kapura is veszélyesebbek voltak. Talán, ha Villa pályán van, a vezetést is megszerezhették volna. De nem volt ott a gólerős center, így maradt a gólnélküli állás.

A szünet után az első felvonásban kicsit erőtlennek tűnő Bojan Krkic helyére az utóbbi hetekben sokat kritizált Thierry Henry érkezett és ez alapjaiban változtatta meg a mérkőzés képét és végkimenetelét.

Az 55. percben már megérdemelten jutott vezetéshez a Barcelona. Messi előbb még a sorfalba lőtt egy tizenhét méterről, középről elvégzett szabadrúgást, de rögvest javított is: az argentin a jobbszélről indult befelé, tolta-húzta a labdát a védők között, majd ballal, laposan kilőtte a rövidet. (1–0)

Támadásban maradt a nagyobb sebességgel és a vezetésnek köszönhetően nagyobb önbizalommal játszó katalán együttes, amely a 69. percben emberelőnybe került.

Onnantól kezdve a vendégeknek minden esélyük elszállt a pontszerzésre, gyakorlatilag az órát nézték, mikor végeznek vasárnapra. Balszerencséjükre azonban Messi nagy kedvet kapott az első találatától és a hajrában berámolt még kettőt. Előbb a 81. percben Henry keresztpasszával száguldott a vendégkapuig egy jó labdaátvétel után, majd lőtte ki a hosszút. (2–0)

A középkezdésnél a nem túl nagy meggyőződéssel pályán lévő Valencia rögtön labdát vesztett, Andrés Iniesta Henryhoz centerezett, a francia csatár mellel szelídítette meg a labdát, majd estében kitolta a gyorsvonatként mellette feltűnő Messinek, az argentin ezúttal a vendégkapus, César Sánchez lába mellett pöckölt a hálóba. (3–0)

Huszadik győzelmét aratta a Barcelona, tizenharmadik hazai találkozóján a tizenkettediket. A katalánok a Camp Nouban továbbra is veretlenek a bajnoki szezonban. A Valencia ötödször szenvedett vereséget, tizennegyedik fellépésén negyedszer.

BARCELONA–VALENCIA 3–0

 

 

 

PRIMERA DIVISIÓN 
26. FORDULÓ
Barcelona–Valencia 3–0 (Messi 56., 81., 83.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik