Martino: Szoros meccsen csak egy őrült cserélné le Messit

Vágólapra másolva!
2013.08.19. 13:01
null
Messit csak a sima meccseken pihentetik (Fotó: Reuters)
A Barcelona és a Real Madrid is győzelemmel kezdte a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2013–2014-es idényét. A katalánok nagyon simán nyertek a Levante ellen, míg a fővárosiak nehezen múlták felül a Betist. Mindkét csapat tétmeccsen most bemutatkozó vezetőedzőjét személyi kérdésekről faggatták a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Gerardo Martino, a Barcelona új vezetőedzője a Levante elleni 7–0-s sikerrel debütált a katalánok kispadján a Primera Divisiónban, és az argentin szakember elmondta, fontosnak tartja, hogy az ehhez hasonló meccseken Lionel Messi pihenőt kapjon, mivel hosszú idény vár rá.

„Ez volt az első hivatalos mérkőzésem, ám a Gamper-kupán már túlestem az izgatottságon, hogy ebben a stadionban kell irányítanom a csapatot. Egy kicsit azért feszült voltam, mivel most kezdtük a bajnokságot, de már nyugodt vagyok" – nyilatkozta Gerardo Martino a találkozó után.

Barcelona–Levante 7–0

„Leóról már beszéltünk, az idény nagyon hosszú lesz, és rengeteg meccsen kell majd játszania. Ha négy mérkőzésen is le tudom hozni a pályáról, az már majdnem felér egy teljes meccsnyi pihenővel. Mivel Messi intelligens ember, nem volt nehéz megegyezni ebben a dologban. Egy szoros találkozón se én, se senki más nem cserélné le Leót. Egyetlen ekkora őrült sincs a világon, de ezen az összecsapáson, amely gyorsan eldőlt, fontos volt beosztani az erőforrásokat, és figyelni a fizikai állapotra" – tette hozzá a nyáron kinevezett szakember.

Martino hozzátette, korai lenne még bármilyen következtetést levonni a gránátvörös-kékekről egyetlen bajnokit követően.

ISCO: EZ VOLT AZ ELSŐ FEJES GÓLOM

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy az első meccsem sikerült, és persze a győzelem miatt a Bernabéuban, ami a legfontosabb. Soha nem szereztem még gólt fejjel, örülök, hogy az első ilyen találatom három pontot ért" – mondta a Real Madrid győztes találatát szerző Isco a lefújás után.

A madridi sportsajtóban az egyik fő téma, hogy Iker Casillas Carlo Ancelottinál is a Real Madrid kispadjára szorult, hiszen nem kapott szerepet a Betis elleni bajnokin (2–1), ám az olasz vezetőedző szerint ez nem jelenti, hogy Diego López lesz az első számú kapus.

„Mára ezt a döntést hoztam. De ahogy korábban is mondtam, apró részleteken múlt a döntés. Erre a meccsre így határoztam, most Diego védett. Majd meglátjuk, mi lesz a következőn. Beszéltem Ikerrel, akinek nagyon profi a hozzáállása, és játszani akar, ami jó" – mondta Carlo Ancelotti a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Real Madrid–Real Betis 2–1

„Ma Diego szerepelt, ő volt a kezdőcsapat kapusa. Ez normális. Akkor még egyszer válaszolok ugyanarra a kérdésre: erre a meccsre ő volt a kapusunk" – erősítette meg az olasz szakember, hogy a Betis elleni találkozóval nem pecsételődött meg Casillas sorsa.

Ancelotti szerint nem volt teljesen egyensúlyban a csapata, ez okozhatta a problémát, de sikerült feljavulniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik