La Liga: ennek Ramos aligha örül – íme, a Barca–Real bírója

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.09. 16:08
null
Alejandro Hernández Hernández vezeti az el Clásicót (Fotó: AFP)
Alejandro José Hernández Hernándezt jelölték a december 18-án pótlandó Barcelona–Real Madrid mérkőzés játékvezetőjének. A kanári-szigeteki bíró pályafutása negyedik el Clásicóját vezetheti. Hazai csapat még nem nyert vele klasszikust, s egyik meccset se fejezte be huszonkét játékos a pályán...

 

A 37 esztendős Hernández mérlege teljesen kiegyenlített, az általa vezetett el Clásicókon egyszer a Real, egyszer a Barca nyert, míg egy találkozó döntetlenre végződött.

Az első klasszikusán a Real Madrid a Camp Nouban tudott győzni 2–1-re, ugyanakkor Gareth Bale-nek egy gólt nem adott meg, Sergio Ramost pedig kiállította. A 2016–2017-es évadban a Barcelona 3–2-re győzött a Bernabeuban, Messi a hajrában döntött a három pont sorsáról, Ramost pedig ismét kiállította Hernández.

Legutóbb 2018 májusában dirigált a két csapat mérkőzésén, a Camp Nouban 2–2-es döntetlen született. A mérkőzés után több döntése miatt is kritizálták a játékvezetőt, Sergi Robertót az első félidő hosszabbításában kiállította, a második félidőben pedig 2–2-es állásnál egy sokak szerint jogos büntetőt nem adott meg a Realnak (Marcelóval szemben szabálytalankodtak). A Real szintén vitatta a Barca második góljának jogosságát.

Ernesto Valverde a mérkőzés után csak annyit mondott: „Szerencsére még nincs videobíró a ligában, különben lehet, még most is játszanánk” – utalt a rengeteg vitatott esetre, amit jó ideig lehetett volna elemezni az oldalvonali VAR-monitornál.

Mint ismert, az eredetileg október 26-ra kiírt mérkőzést azért kellett elhalasztani, mert Barcelonában és egész Katalóniában folyamatosak a tüntetések a katalán politikusok bebörtönzéséről szóló határozat ellen. Éppen erre a napra ráadásul egy nagyszabású demonstrálást is meghirdettek.

Sergio Ramos készülhet az újabb lapra az el Clásicón? (Fotó: AFP)
Sergio Ramos készülhet az újabb lapra az el Clásicón? (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik