La Liga: gyászszünettel kezdődnek a spanyol és a német bajnokik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.18. 15:05
A barcelonai és a cambrilsi terrorcselekmények miatt egyperces gyászszünettel kezdődnek hétvégén a spanyol és a német labdarúgó-mérkőzések.

A professzionális labdarúgás így fejezi ki részvétét és szolidaritását az áldozatok barátai és rokonai felé – áll a spanyol labdarúgóliga pénteki közleményében. Az élvonal új bajnoki idénye éppen pénteken este kezdődik a Leganés–Alavés mérkőzéssel.

A német liga vezetői ugyancsak elrendelték az egyperces néma megemlékezést és a fekete karszalag viselését a Bundesliga első és másodosztályában.

Európa jelentős labdarúgóklubjai és játékosai szinte kivétel nélkül részvétüket nyilvánították a közösségi felületeiken, az elsők között volt a Real Madrid és Cristiano Ronaldo is.

Az FC Barcelona közleményéből kiderül, hogy létesítményeikben félárbocra eresztik a klub zászlóit, és játékosaik a hétvégi mérkőzéseken fekete karszalagot viselnek, ahogyan ellenfeleik is.

Csütörtök délután Barcelona központjában egy feltételezett dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Legkevesebb 14 ember meghalt, a sérültek száma legalább 88. Az elkövetőnek sikerült megszöknie. A merényletet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

Péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el. A hat civilt és egy rendőrt megsebesítő támadást ugyanúgy hajtották végre, mint a barcelonait, így kapcsolatot feltételeznek a két terrorcselekmény között. A támadást részben meghiúsító rendőrség négy terroristát agyonlőtt, egy ötödiket megsebesített, aki később belehalt sérüléseibe. A merényletekkel összefüggésben már négy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik