La Liga: fellebbeznek a december 18-i el Clásico ellen

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 19:37
null
Még nincs vége: a La Liga nem örül a december 18-i el Clásicónak (Fotó: AFP)
A La Liga hivatalos közleményben jelezte, hogy fellebbezést tervez a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) versenybizottságának döntése ellen, miszerint december 18-án rendezik meg a Barcelona–Real Madrid összecsapást.


Mint ismert, az eredetileg október 26-ra kiírt mérkőzést azért kellett elhalasztani, mert Barcelonában és egész Katalóniában folyamatosak a tüntetések a katalán politikusok bebörtönzéséről szóló határozat ellen. Éppen erre a napra ráadásul egy nagyszabású demonstrálást is meghirdettek.

Az FC Barcelona és a Real Madrid már korábban megállapodott a találkozó december 18-i pótlásában, amit később az RFEF illetékes testülete is jóváhagyott, azonban a La Liga – és a La Ligát irányító szerv, az LFP (a spanyol első és a másodosztályt tömörítő szervezet) – ezt nem nézi jó szemmel, így továbbra is egy másik időpontban való rendezést szorgalmazna.

A közleményben több pontban is alátámasztják a véleményüket a La Liga képviselői. Az audiovizuális jogokat illető folyamatok és gazdasági veszteségek mellett azt hangsúlyozzák: abszurd, hogy egy bíróságon határoznak a mérkőzésről, illetve kiemelik, hogy végső soron nekik kellene meghozniuk a végső döntést arról, hogy mikor játsszanak le egy mérkőzést. Azt is megemlítik, hogy előre meghatározták: az elhalasztott mérkőzéseket december 4-én kell lejátszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik