Közel a Real Madridhoz a csodagyerek

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2010.01.29. 15:16
null
A spanyol futball ügyeletes csodagyereke, Sergio Canales a Racing Santandertől igazolhat a napokban<br />a Real Madridhoz (Fotó: Reuters)
A Barcelona, &uacute;gy tűnik, senkit sem igazol a t&eacute;len, a Real Madridn&aacute;l viszont m&eacute;g lehet n&eacute;mi &bdquo;mozgol&oacute;d&aacute;s&quot; a j&ouml;vő h&eacute;ten. Az Atl&eacute;tico Madrid &eacute;s a Zaragoza j&oacute;val b&aacute;trabban v&aacute;ltoztatott a keret&eacute;n, a t&ouml;bbiek pedig főleg k&ouml;lcs&ouml;n&uuml;gyletekben utaztak.

A bajnok Barcelona mestere, Pep Guardiola elárulta, hogy négy új játékossal fog erősíteni – no, nem most, hanem majd a nyáron. A sajtó tudni véli azt is, hogy e kvartett David Silvából, Cesc Fabregasból, egy kapusból és egy jobbhátvédből fog állni. Guardiola egyik korábbi (állítólagos) célpontja, Wayne Rooney kijelentette: jól érzi magát Manchesterben, nem is kívánkozik el onnan. Angol értesülések szerint a Manchester City hivatalosan is érdeklődött a napokban Bojan Krkic ára és „mozdíthatósága" felől. A brazil Daniel Alvesnek pedig nemsokára új szerződést kínál a katalán klub a 2012-ben lejáró helyett, és a kivásárlási árát kerek százmillió euróban határozza meg a tervek szerint.

Mégsem engedi el a Real Madrid Fernando Gagót a futballista egyik ügynöke szerint, noha például a Manchester City is vinné az igen kevés játéklehetőséget kapó középpályást, aki a nyári világbajnokság miatt sem szeretné továbbra is a „királyi klub” kispadját melegíteni. Az angolok egyébként konkrét lépéseket is tettek az argentinért, 13.9 milliós ajánlatuk viszont nem nyerte el a madridiak tetszését. Ha a következő mégis, a Sao Paulóból Hernanes pótolhatja Gagót.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A jövő héten igazolhat a Realhoz a legújabb spanyol csodagyerek, Sergio Canales a Racing Santandertől (az információ a futballista édesapjától, Angel Canalestől származik, aki egyben az ügynöke is). A 18 éves középpályás hat évre írhat alá, de egy évig még marad kölcsönben a Santanderben. Hogy az anyagiakat se felejtsük el: klubjai (fele játékjoga a Deporé) hatmillió euró körüli összeget kasszírozhatnak a nyáron lejáró szerződésű Canalesért. Közben az Arsenal és az Inter továbbra sem tett le a kiváló formában lévő Gonzalo Higuaín leigazolásáról, a madridiak pedig a szenegáli középpályás, Formose Mendy (Puertollano), az argentin balszélső, Diego Perotti (Sevilla) és a 16 esztendős paraguayi támadó-ígéret, Juan Iturbe (Cerro Porteno) megszerzésén mesterkednek.

Az Atlético Madridnál igencsak mozgalmasra sikerült az elmúlt hét. Érkezett ugyebár az argentin támadó, Eduardo Salvio a Lanústól, nyolcmillió euróért (az összeg még maximum kétmillióval emelkedhet a későbbiekben), és a 19 esztendős játékossal öt és fél éves szerződést kötöttek. Ezenkívül beszálltak a Milan Jovanovicsért folyó harcba a Valencia, a Liverpool és a Milan mellé, és a Schalke jobb oldali mindenese, Rafinha is a spanyol fővárosba kerülhet.

Az Atlético fiatal kapusát, az eddig 192 centiméterre nőtt David de Geát a Manchester United, Wigan páros „monitorozza", a 32 éves balhátvédért, Mariano Perníáért pedig a Deportivo La Coruna jelentkezett be. A 2007 nyarán hétmillió euróért megvásárolt brazil középpályás, Cléber Santana ideje ugyanakkor végleg lejárt a gárdánál: elengedték a Sao Paulóhoz, kétmillióért cserébe, míg a harmadik számú kapuvédőt, az U21-es válogatott Roberto Jiménezt a Zaragozának adták kölcsön.

Szintén nem végleg adta át uruguayi középpályását, Sebastián Egurent a Laziónak a Villarreal. A rómaiak a nyáron meg is vehetik a szűrőt, akiért most 350 ezer eurót fizettek, de ha élni akarnak majd a vásárlási jogukkal, hárommillió eurót kell megmozgatniuk. A Valencia visszautasította a Wolfsburg Carlos Marchenáért tett ajánlatát, kiszemelte viszont magának a Saint-Étienne szélsőhátvédjét, Mouhamadou Dabót.

A Mallorca kölcsönadta támadóját, Óscar Díazt a Recreativo Huelvának, az Espanyol a szerb védekező középpályást, Milan Szmiljanicsot a Sporting Gijónnak, a Bilbao pedig a védő Xabier Etxeitát a Cartagenának. A Gijón is lemondott egy időre egyil kerettagjának szolgáltatásairól: a 26 éves középpályás, Andreu Mayoral a lengyel Polonia Warszawánál tölti a tavaszi idényt.

Egy régi ismerősünk, az 1975-ös születésű román jobbhátvéd, a korábban a Milanban és az Atléticóban is megforduló Cosmin Contra a Getafétől az FC Timisoaraához tért haza, ingyen.

A legnagyobb jövés-menést a Zaragoza csapta, ahol érdemei el nem ismerése mellett felbontották a veterán középső védő, a 36 esztendős Roberto Ayala szerződését, miközben a kameruni jobb oldali középpályást, Franck Songo'ót a Real Sociedadnak, a középcsatár Brauliót meg a Huelvának adták kölcsön. Érkezők is akadtak, viszonylagos bőséggel: az Atléticót odahagyó Roberto Jiménez, a Braulióért cserébe megkapott Colunga és az olasz védekezőspecialista, Matteo Contini (akiért félmilliót kellett fizetni a Napoli részére) – mindhárman kölcsönbe.

JÖTTEK-MENTEK: PRIMERA DIVISIÓN 
BARCELONA 
Érkezett:
Távozott:
REAL MADRID 
Érkezett:
Távozott: Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV)
SEVILLA 
Érkezett: Marius Stankevicius (Sampdoria, kölcsönbe., 500 000)
Távozott: Ernesto Chevantón (Atalanta, k.)
ATLÉTICO MADRID 
Érkezett: Tiago (Juventus, k.), Eduardo Salvio (Lanús, 8 000 000)
Távozott: Florent Sinama-Pongolle (Sporting CP, 6 500 000), Maxi Rodríguez (Liverpool, ingyen), Cléber Santana (Sao Paulo, 2 000 000), Roberto Jiménez (Zaragoza, k.)
VILLARREAL 
Érkezett:
Távozott: Fabricio Fuentes (Atlas, i.), Jonathan Pereira (Betis, i.), Sebastián Eguren (Lazio, k., 350 000)
VALENCIA
Érkezett: Alejandro Domínguez (Rubin Kazany, i.)
Távozott: Ignacio González (Levadiakosz, k., i.), Miku (szerződését felbontották)
DEPORTIVO LA CORUNA 
Érkezett:
Távozott:
MÁLAGA 
Érkezett: Felipe Caicedo (Manchester City, k.)
Távozott: Iván Cuadrado (Rayo Vallecano, i.), Edinho (PAOK Szaloniki, k., 250 000)
MALLORCA 
Érkezett:
Távozott: Óscar Díaz (Recreativo Huelva, k.)
ESPANYOL 
Érkezett: Pablo Osvaldo (Bologna, k.)
Távozott: Milan Szmiljanics (Sporting Gijón, k.)
ALMERÍA 
Érkezett:
Távozott:
RACING SANTANDER 
Érkezett:
Távozott: Zé António (Leiria, i.)
ATHLETIC BILBAO 
Érkezett:
Távozott: Xabier Etxeita (Cartagena, k.)
SPORTING GIJÓN 
Érkezett: Milan Szmiljanics (Espanyol, k.)
Távozott: Míchel Madera (Birmingham City, 3 300 000), Andreu Mayoral (Polonia Warszawa, i.)
OSASUNA 
Érkezett: Jon Echaide (Osasuna II)
Távozott: Javier Portillo (Hércules Alicante), Enrique Sola (Levadiakosz, k.)
VALLADOLID 
Érkezett:
Távozott: Asier Arranz (Numancia, i.)
GETAFE 
Érkezett: Miku (klub nélküli, i.)
Távozott: Franck Signorino (Cartagena, k.), Cosmin Contra (FC Timisoara, i.)
XEREZ 
Érkezett:
Távozott:
ZARAGOZA
Érkezett: Jirí Jarosík (Krilja Szovjetov, i.), Eliseu (Lazio, k.), Humberto Suazo (Monterrey, k.), Adrián Colunga (Recreativo Huelva, k.), Roberto Jiménez (Atlético Madrid, k.), Matteo Contini (Napoli, k., 500 000)
Távozott: Javier López Vallejo (szf.), Roberto Ayala (szf.), Franck Songo'o (Real Sociedad, k.), Braulio (Recreativo Huelva, k.)  
TENERIFE 
Érkezett:
Távozott:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik