Király-kupa: az Atl. Madrid lesz a Sevilla ellenfele az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 21:54
Az Atlético Madrid bejutott a legjobb négy közé a spanyol Király-kupában, miután a negyeddöntő első, 2–0-ra megnyert mérkőzése után a visszavágón 1–1-es döntetlent játszott a Betis otthonában. Az elődöntőben a madridi csapat a Sevillával találkozik.

A Real Madrid és a Sevilla tegnapi továbbjutását követően ma az Atlético Madridon volt a sor, hogy bebiztosítsa továbbjutását. A bajnokságban második helyen álló madridiak hazai pályán az első mérkőzésen 2–0-ra legyőzték a Betist, így igen jó helyzetből várták a mai sevillai visszavágót.

Az első félidőben nem kockáztatott túl sokat egyik csapat sem, a Betis számára a továbbjutás sansztalanná vált volna egy kapott góllal, míg az Atléticónak nem állt érdekében túl sokat kockáztatnia.

Ennek ellenére egy hazai védelmi hiba az első félidő hajrájában gyakorlatilag végleg elrendezte a továbbjutás sorsát. Diego Costa használta ki, hogy egy hazai védő elfejelte a kimozduló kapusa, Casto mellett a labdát, a madridi játékosnak így nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolnia labdát. 0–1

A második félidőben a Betis legalább annyit elért, hogy ne vereséggel búcsúzzon a kupától: Jorge Molina 90. percben értékesített tizenegyese kellett ehhez. 1–1

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Betis–Atlético Madrid 1–1 (Molina 90. – 11-esből, ill. Costa 45.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 3–1-es összesítéssel
KÉSŐBB
Málaga–Barcelona
Az első mérkőzésen: 2–2
TEGNAP JÁTSZOTTÁK
Valencia–Real Madrid 1–1 (Tino Costa 52., ill. Benzema 44.)
Tj: a Real Madrid, 3–1-es összesítéssel
Sevilla–Zaragoza 4–0
Tj: a Sevilla, 4–0-s összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik