Kép: Juan Mata rangos díjat kapott a spanyol királynétól

Vágólapra másolva!
2019.01.11. 17:23
null
Juan Mata rangos díjat kapott a spanyol királynétól (Fotó: juanmata8.com)
Juan Mata, a Manchester United labdarúgója a (2017-es) spanyol Év sportolója-díjátadón, a madridi El Pardo királyi palotában vehette át a Zsófia királyné-díjat. A spanyol középpályás a Common Goal elnevezésű mozgalom elindításáért kapta meg a rangos elismerést.

 

A Manchester United világ- és Európa-bajnok spanyol középpályása által elindított Common Goal-mozgalom célja, hogy a labdarúgók felajánlják mindenkori fizetésük egy százalékát hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére. A Common Goalhoz befolyó összegeket a Streetfootballworld nevű jótékonysági szervezet működtette egyik alaphoz továbbítják. A berlini székhelyű csoport 80 országban 120 jótékonysági labdarúgóprojektet támogat.

„Nagyon büszke vagyok, hogy átvehetem ezt a díjat a Common Goal-tagok nevében. Ez egy olyan díj, amely értékeli az ötletet, amelyet több mint egy éve indítottunk el. Igazi megtiszteltetés ez a díj, valamint a Common Goal jövőjét és elismertségét is segíti” – mondta Juan Mata a Zsófia királyné-díj átvétele után.

A díjat egy évvel ezelőtt Sárosi Laura magyar tollaslabdázó kapta meg az esztendő (2016) legsportszerűbb cselekedetéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik