MU: Mata megváltoztatni készül a labdarúgást és a világot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 10:49
null
Juan Mata mások arcára is mosolyt csalna (Fotó: AFP)
Juan Mata, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United futballistája megváltoztatni készül a labdarúgást, s ezzel együtt az egész világot.

A spanyol játékos elhatározta, hogy mindenkori fizetésének egy százalékát jótékony célra ajánlja fel. Ez már önmagában sem kis összeg, ismerve a mai sztárok fizetését, azonban nem éri be ennyivel. Mozgalmat szeretne indítani és azt kívánja, hogy minél több labdarúgó csatlakozzon a kezdeményezéshez.

„Elindítottam valamit, ami remélem, hogy megváltoztatja a világot, ha csak egy kis szegletét is. Arra buzdítom a társaimat, hogy csatlakozzanak ők is. Együtt egy olyan közös értékeken alapuló mozgalmat tudunk létrehozni, amely a labdarúgás szerves részévé válhat. A kezdeményezés élére állok, de nem szeretnék egyedül lenni” – fogalmazott Juan Mata.

Hogy miért döntött így a 29 éves klasszis? Ez a játék örökre megváltoztatta az életét, s reményt szeretne adni olyan embereknek, akiknek az élete korántsem egyszerű.

„A múlt hónapban ellátogattam Mumbaiba, Indiába. Egy nyomornegyedben is jártam, ahol hatalmas volt a szegénység. Nincs gyermek a világon, aki megérdemelné, hogy ilyen körülmények között éljen. Látván mindezt, nagyon elszomorodtam.”

A Manchester United labdarúgója évi hétmillió fontot keres. Ennek az egy százaléka hetvenezer font, ami körülbelül 22 millió forintnak megfelelő összeg.

„Az egyik legelső dolog, amit megtanított nekem a futball, hogy az álmaid eléréséhez egy csapatra van szükség. Ennek tudatában élünk a pályán, de a társadalmi életben ezt mégsem látjuk. A közös cél az lenne, hogy olyan együttműködést hozzunk létre, amely hatást gyakorol a társadalomra. Ez a leghatékonyabb módja annak, hogy a futball globális szinten szociális eredményeket érjen el. A labdarúgásnak megvan az ereje, de együtt kell cselekednünk.”

Sajtóhírek szerint Neymar fizetése a PSG-nél hozzávetőlegesen évi 40 millió font, azaz majdnem hatszor annyi, mint Mata bére.

A kezdeményezés honlapja IDE kattintva tekinthető meg.

A „vörös ördögök” kedden este a Real Madrid ellen lépnek pályára az európai Szuperkupáért.

 

Because as ONE TEAM, we can make a real and lasting difference thanks to FOOTBALL. #CommonGoal (Link in Bio if you're curious!)

45.1k Likes, 511 Comments - Juan Mata (@juanmatagarcia) on Instagram: "Because as ONE TEAM, we can make a real and lasting difference thanks to FOOTBALL. ..."



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik