El Clásico: Barca-sikerre és nagy csatára számít Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 19:43
Szombaton 18 órától rendezik meg a szezon első el Clásicóját, a címvédő és listavezető Barcelona a harmadik helyezett Real Madridot fogadja. Pep Guardiola, a katalánok korábbi, a Bayern München labdarúgóinak jelenlegi edzője ezúttal is nagy csatát vár, és természetesen hazai győzelmet.

„Természetesen azt szeretném, és azt is várom a találkozótól, hogy a Barcelona győzzön, hiszen onnan jöttem, de mindkét csapatra nehéz feladat vár – mondta a münchenieket edző spanyol szakember, aki azért saját portáján is söprögetett. – Kell, hogy jobbak legyünk, mert ez a stadion ennél többet érdemel, ennyi nem elég.”

Ja, ha valaki véletlenül nem tudná: a BL-címvédő német együttes otthon 5–0-ra nyert a cseh Plzen elleni BL-csoportmeccsen. A mérkőzés első gólját büntetőből Franck Ribéry szerezte a 25. percben. Az eset azért vált külön is érdekessé, mert Arjen Robbent a hétvégi, Mainz elleni bajnokin nem engedte oda a tizenegyeshez Guardiola. Most viszont hiába kiabálta a holland nevét, a szélső mintha megsértődött volna...

„Robbennek kellett volna lőnie a tizenegyest, de végül Ribéry vállalta el a lövést. Nem történt semmi különös, nincs ebből semmi probléma, három ítéletvégrehajtója is van a csapatnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik