El Clásico: Aláírnám a vereséget a ligáért cserébe - Mourinho

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 10:40
José Mourinho, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid vezetőedzője a Barcelona elleni, ma esti spanyol Szuperkupa-mérkőzés előtt elmondta, aláírná, hogy most elveszítik a katalánok elleni párharcot, de megnyerik a bajnokságot.

„A Szuperkupa nem a bajnokságot jelenti, és ha választhatnék, simán aláírnám, hogy most elbukjuk a Szuperkupát, de megnyerjük a ligát. Ha a Szuperkupa elveszítése motivációt jelenti, aláírnám, de nem hiszem, hogy így lesz, és nincsen befolyással a folytatásra. Egyszerűen csak egy kevésbé fontos trófeáról van szó a négy közül, amelyekben részt veszünk, és nincs hatása az idényre” – mondta José Mourinho, aki persze mindig nyerni akar a Barcelona ellen.

„Szerintem a rivális klubok mindig nyerni akarnak egymás ellen, legyen szó akár egy nyári felkészülési tornáról, ahogy Olaszországban szokott lenni. Ezért a Szuperkupát meg akarjuk nyerni, de tudjuk, hogy az eredményének nem lesz hatása a szezonra” – jelentette ki a portugál szakember, aki hozzátette, számára lényegtelen, ki vezeti a Barcelonát, csak az számít, hogy a katalánokkal kell összecsapnia.

„A Barcelona gyakorlatilag ugyanazokkal a játékosokkal áll fel, mint a legutóbbi idényben. A stílusa változhat, mivel nincs két tökéletesen ugyanolyan ember, és biztos lesz néhány apró változás, de számomra a Barcelona ugyanaz marad, kiváló csapat, nagyszerű játékosokkal, és nem hiszem, hogy túl sok mindenben változik” – mondta Mourinho, aki szerint továbbra sem lehet egyetlen csapat uralkodásáról beszélni a futballban, amíg „egy klub meg nem nyeri kétszer egymás után a Bajnokok Ligáját”.

Az el Clásico első felvonására ma 22.30 órakor kerül sor a Camp Nouban, a visszavágót jövő hét szerdán, hasonló időpontban rendezik Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik