Barca: Nem vagyok méltó egy újabb szezonra - Martino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.04. 12:59
null
A csalódást keltő szezon után távozhat Gerardo Martino (Fotó: Reuters)
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, Gerardo Martino elismerte, hogy ő a hibás csapata eredménytelensége miatt, és nem tartja magát méltónak egy újabb szezonra a katalánok élén.

A szombati, Getafe elleni 2–2-es döntetlen után valószínűnek tűnik, hogy trófea nélkül marad ezen a tavaszon a Barcelona. A katalánok hárompontos hátrányban vannak a bajnokságban az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Atlético Madrid mögött, a Bajnokok Ligájából a negyeddöntőben búcsúztak, a spanyol Király-kupát pedig a fináléban bukták el. A sikertelenségért egy személyben vállalja a felelősséget a csapat vezetőedzője, Tata Martino.

„Nem ilyen befejezésre vágytunk, nem zárunk jó szezont sem az én szemszögemből, sem a Barcelonáéból, nem ehhez vagyunk hozzászokva – mondta Martino. – Rengeteg problémával küszködtünk az idény során, próbáltunk ezeken a futballal túllépni, és egészen mostanáig versenyben is voltunk a bajnoki címért. Néha előfordul, hogy az edző úgy érzi, nem volt elég jó a munkája és nincs értelme újabb esélyt kérnie, mert nem érdemli meg azt. A hétvégén nem tudtunk nyerni, így a bajnoki címre sem vagyunk méltóak. Nem szeretnék kibújni a felelősség alól, én vagyok a hibás amiatt, hogy nem tudtam megoldani a szezon közben jelentkező problémákat.”

Martino távozásának híre nem új keletű, már márciusban is szóba került, hogy nem marad, de miután a Barcelona – úgy tűnik – nem tud egyetlen trófeát sem megnyerni 2014 tavaszán, egyre valószínűbb, hogy másik edzővel kezdik meg az új szezont Lionel Messiék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik