Barca: Nem könnyű Neymarral, Messivel és Suárezzel – Rakitic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.30. 11:50
null
Rakitic elmondta, nem mindig könnyű az „MSN-nel” (Fotó: Reuters)
Ivan Rakitic, az előző idényben triplázó Barcelona labdarúgócsapatának horvát középpályása összegezte első szezonját a katalán klubnál. Beszélt továbbá a gárda jövőbeli céljairól, és szót ejtett arról is, milyen egy csapatban játszani olyan sztárokkal, mint Lionel Messi, Neymar és Luis Suárez.

 

Ivan Rakitic első barcelonai szezonjában rögtön alapemberré vált Luis Enrique együttesében – összesen 51 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt nyolc találattal és tíz gólpasszal segítette csapatát.

„Nagyon büszke vagyok, hogy a Barcelona mezét viselhetem. Minden reggel mosolyogva kelek fel, és boldogan megyek az edzésre. Ugyanúgy, mint Sevillában, itt is egy nagy család vagyunk” – mondta Rakitic a Marcának.

A horvát nem ment el szó nélkül az előző szezonban remek teljesítményt nyújtó Messi, Neymar, Suárez trió mellett.

„Sokan azt hiszik, könnyű velük játszani, de ez nem így van. Ők más szinten vannak. Kiérdemelték, hogy értük is játsszunk, azonban ez egyáltalán nem könnyű. Ha ötezer kilométert kell futnom, hogy jó pillanataik legyenek, akkor a csapattársaimmal együtt így teszünk!”

„Minden csapat szeretné Messit, de ő szerencsére nálunk játszik, és mi mindent megteszünk, hogy vigyázzunk rá. Senki sem tud olyan dolgokat a pályán, mint ő. Könnyebb vele az élet.”

A 27 éves labdarúgó a következő idényre kitérve elmondta, reméli újabb sikeres évet zárhatnak majd, melyhez először volt csapatát, a Sevillát kell legyőzniük Grúziában augusztus 11-én.

„Rövid időn belül további két kupáért játszunk majd, hiszen az európai és a spanyol Szuperkupáért is harcba szállunk. Az év végén pedig a klubvilágbajnokságon szerepelünk. Nagy áldozatot hozunk, sokat vagyunk távol a családunktól, de óriási öröm, amikor a magasba emeljük a trófeákat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik