Barca: bemutatták Griezmannt, nem a 7-es számot kapta – képek, videók

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 22:22
null
Antoine Griezmann a 17-es mezt kapta a Barcelonánál (Fotók: AFP)
Bemutatta a Camp Nouban nyári sztárigazolását, az Atlético Madridtól 120 millió euróért megvásárolt Antoine Griezmannt az FC Barcelona. A világbajnok francia támadó a 17-es számot kapta a katalán klubnál.

A 28 esztendős támadó napközben találkozott új csapattársaival, majd az esti órákban Josep Maria Bartomeu klubelnök társaságában aláírta öt évre szóló, 2024 nyaráig érvényes szerződését, dekázgatott picit a Camp Nou átalakított lelátóján és megtartotta első sajtótájékoztatóját a Barcelona játékosaként.

„Alig várom, hogy napi szinten lássam Messit az edzéseken. Két példaképem van a sportban: ő és LeBron James. Óriási élmény lesz mellette játszani – kezdte Griezmann. – Nagyon boldog és izgatott vagyok, várom már, hogy a csapattal dolgozhassak. Mindent szeretnék megnyerni, a bajnokságot, a Király-kupát és a Bajnokok Ligáját is. Ezek a klub és az én egyéni céljaim is.”

A francia futballista nem Philippe Coutinho 7-es számát, hanem a 17-est kapta, amelyet legutóbb Jeison Murillo, előtte pedig Paco Alcácer, Munir El Haddadi, Alex Song és Pedro viselt a katalánoknál.

A sajtótájékoztatón megszólalt Josep Maria Bartomeu is, aki reagált az Atlético Madrid minapi közleményére, miszerint a Barcelona már márciusban felvette a kapcsolatot a játékossal, ezért nem 120, hanem a labdarúgó szerződésében június 30-ig érvényben lévő 200 millió eurót lenne köteles kifizetni.

Josep Maria Bartomeu (jobbra) az új igazolással
Josep Maria Bartomeu (jobbra) az új igazolással

„Beszéltem azóta az Atléticóval. Megértem, hogy védik az érdekeiket, de nem tudom, hogy hogyan szeretnének ebből a helyzetből pozitívan kijönni. Május végén léptünk kapcsolatba Griezmann-nal – felelte Bartomeu az ESPN érdeklődésére. – Összetett feladat volt kifizetni a játékos 120 millió eurós kivásárlási árát. Harmincötmillió eurós kölcsönt kellett felvennünk, hogy egy összegben ki tudjuk fizetni az átigazolási díjat. A kölcsönt hat hónap alatt kell törlesztenünk.”

Griezmann a Barcelona történetének 25. francia játékosa, a jelenlegi keretben Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé, Jean-Clair Todibo és Clément Lenglet személyében négy honfitársa is akad.

Sok Barca-drukker régóta várt már erre: Griezmann gránátvörös-kék mezben
Sok Barca-drukker régóta várt már erre: Griezmann gránátvörös-kék mezben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik