Barcelona: Griezmann miatt elvehetik Coutinho mezszámát

Vágólapra másolva!
2019.07.13. 09:02
null
Nem biztos, hogy Coutinho megtarthatja a 7-es mezt – ha egyáltalán marad az FC Barcelonánál (Fotó: AFP)
Az ifjú Carles Alená a hírek szerint könnyedén lemondott 21-es mezszámáról Frenkie de Jong javára, a kérdés csak az, Philippe Coutinho is lesz-e ilyen nagyvonalú a 7-essel, amely a frissen átigazolt Antoine Griezmannhoz kerülhet a spanyol Marca szerint.

 

Mezszámkeringő!

Az FC Barcelona a 2019–2020-as idényre már két klasszisjelölt átigazolását is bejelentette: a holland Frenkie de Jongét és afranciaAntoine Griezmannét, ám hivatalosan még egyikük sem kapott mezszámot a katalán együttesnél.

A Marca beszámolója szerint De Jong a Barcában klublegendának számító honfitárs, Johan Cruyff által hordott 14-est kapta volna a vezetőség szándékai szerint, ám ő személyes okokból az Ajaxban is viselt számát, a 21-est választotta.

„A bemutatásomon az egész család ott volt, kivétel a nagyapám, édesapám édesapja, akit pont a huszonegyedik születésnapomon veszítettünk el. Óriási futballrajongó volt – mesélte De Jong. – Közel áll hozzám ez a szám, bármilyen más mezt is szívesen viselnék, nem jelentene gondot, de örülök, hogy így a szurkolók is kaptak egy plusz lehetőséget arra, hogy felismerjenek.”

A számot az előző idényben a saját nevelésű Carles Alená hordta, de a spanyol állítólag különösebb zokszó nélkül engedte át a 21-es szerelést.

A Marca felteszi a kérdést, hasonló helyzetben vajon mi lesz Philippe Coutinho reakciója, ha az Atlético Madridtól 120 millió euróért megvett Antoine Griezmann elkéri tőle a 7-est. Ez ugyanis a francia szerencseszáma, és legelső profi spanyol idényét, a Real Sociedadnál töltött 2009–2010-es évadot leszámítva egész eddigi karrierjében ezt hordta a hátán.

Utóbbi esetben Coutinho (akárcsak Alená) a 16, 17, 19, 24 és 25-ös számok közül választhat (Spanyolországban az első keret 25 főből állhat és a mezszámokat is 1-től 25-ig kell kiosztani).

Már ha egyáltalán marad a Barcában a brazil középpályás…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik