Atlético: 126 millióért megvették a Benfica csodatinijét – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 20:18
null
Joao Félix megvásárlásával bankot robbantott az Atlético (Montázs: Marca)
Bejelentette Joao Félix megvásárlását az Atlético Madrid. A spanyol klub 126 millió eurót fizet a Benficának a 19 éves portugál tehetségért.

A madridi klub a hivatalos honlapjára és a közösségi felületeire feltöltött videóval jelentette be, hogy a „fél Európa” által körbeudvarolt tehetség nála folytatja pályafutását.

A múlt héten számoltunk be róla, hogy a Benfica 126 millió eurós ajánlatot kapott az Atléticótól Joao Félixért. A lisszaboni egylet közleményében akkor az állt, a vezetőség még nem fogadta el a madridiak ajánlatát, ám – mint az most kiderült – erre azóta sor került.

A Benfica szerdai kommünikéjében beszámolt a megállapodás anyagi részleteiről: a futballista szerződésében 120 millió eurós kivásárlási ár szerepelt, de az Atlético hat millióval többet ajánlott, hogy ne egy összegben, hanem részletekben kelljen kifizetnie az átigazolási díjat. Ezt a lisszaboniak elfogadták.

Az ifjú labdarúgó hét évre, 2026-ig írt alá az Atléticóhoz, melynél az Antoine Griezmann távozásával felszabaduló 7-es mezt kapja meg.

Atlético de Madrid on Twitter

Y con el número ¡¡¡@joaofelix70!!! https://t.co/4XWNdZ4LpB #AúpaAtleti #PuroTalento #BienvenidoJoãoFélix



A már a portugál felnőttválogatottban is bemutatkozó Joao Félix a legutóbbi idényben debütált a Benfica első csapatában, amelyben azonnal meghatározó játékos lett. A támadó 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 15 gólt szerzett (és hét gólpasszt adott), míg minden sorozatot figyelembe véve 43 tétmeccsen 20 gól a mérlege.

Joao Félix Griezmann pótlására érkezik, aki már korábban bejelentette, hogy a nyáron távozik az Atléticótól. Griezmann 200 millió eurós kivásárlási ára július elsején 120 millióra csökkent, pályafutását szinte biztosan az FC Barcelonában folytatja.

Joao Félix a madridi klub történetének legdrágább igazolásává vált. Az eddigi rekordot a francia szélső, Thomas Lemar tartotta, akiért a spanyolok tavaly 72 millió eurót fizettek az AS Monacónak.

Az Atlético Madrid nem sokkal ezelőtt bejelentette a Portótól érkező Héctor Herrera szerződtetését is, míg Rodrit 70 millió euróért eladta a Manchester Citynek.

A Benfica szerdai közleménye
A Benfica szerdai közleménye
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik