Atlético: 126 milliós ajánlatot tettek a Benficának – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.06.27. 08:54
null
Joao Félixért 126 millió eurót fizetne az Atlético Madrid (Fotó: AFP)
A Benfica szerda este hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy az Atlético Madrid labdarúgócsapata 126 millió eurós ajánlatot tett ifjú sztárjáért, a „fél Európa” által körbeudvarolt Joao Félixért.

 

A 19 éves futballista szerződésében 120 millió eurós kivásárlási záradék szerepel, ám a lisszaboni klub nem köteles elfogadni az Atlético ajánlatát, mert a madridiak nem egy összegben kívánják kifizetni a vételárat.

A Benfica közleményében az áll, hogy a klub fontolóra veszi az Atlético ajánlatát, de még nem fogadta el azt.

A már a portugál felnőttválogatottban is bemutatkozó Joao Félix a legutóbbi idényben debütált a Benfica első csapatában, amelyben azonnal meghatározó játékos lett. A támadó 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 15 gólt szerzett (és hét gólpasszt adott). 43 tétmeccsen 20 gól a mérlege.

Joao Félix minden bizonnyal a francia Antoine Griezmann pótlására érkezne, aki már korábban bejelentette, hogy a nyáron távozik az Atléticótól. Griezmann 200 millió eurós kivásárlási ára július elsején 120 millióra csökken, pályafutását minden bizonnyal az FC Barcelonában vagy a Paris Saint-Germainben folytatja.

Amennyiben a Benfica elfogadja az Atlético ajánlatát, Joao Félix a madridi klub történetének legdrágább igazolásává válik. A jelenlegi rekordot a francia szélső, Thomas Lemar tartja, akiért a spanyolok tavaly 72 millió eurót fizettek az AS Monacónak.

Az Atléticóval kapcsolatos hír még, hogy a klub spanyol sajtóértesülések szerint érdeklődik a Real Madrid kolumbiai középpályása, James Rodríguez iránt.

A Benfica közleménye portugálul
A Benfica közleménye portugálul

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik