Ancelotti: Jobbak vagyunk, mint az előző idényben

Vágólapra másolva!
2014.09.22. 19:37
null
Piknik a Riazorban, C. Ronaldo triplájával (Fotó: Reuters)
BL-győzelem, siker a spanyol Király-kupában és bajnoki bronzérem. Ezzel a mérleggel zárta az előző idényét a Real Madrid, amelynek vezetőedzője, Carlo Ancelotti a Depor elleni 8–2-es diadal után, az Elche elleni keddi hazai bajnoki előtt – a papírforma hasonlóan könnyed sikert ígér számukra – azt találta mondani, hogy együttese jobb, mint az előző idényben. Ki emlékszik már a Real Sociedadtól elszenvedett idegenbeli (4–2-es), valamint az Atléticótól elszenvedett hazai (2–1-es) vereségre…?

 

„Most is vannak hibáink, csakúgy, mint az előző idényben, de például a támadójátékunkat most jobbnak tartom – nyilatkozta Ancelotti. – Az előző szezonban több problémánk is volt, most viszont a támadójátékunk megfelelő, a védőmunkánkon kell javítanunk, ám összességében jobbak vagyunk, mint voltunk.”

Az előző bajnoki kiírás a korábbi évekkel ellentétben már háromesélyes volt – végül az Atlético lett a befutó –, és az olasz tréner szerint ebben a szezonban még többen szállnak harcba az aranyéremért.

„Még az előzőnél is nyíltabb bajnoki versenyre számítok, a Valenciának például nagyon egységes csapata van. Az élmezőnyben több rivális küzd majd egymással, mint korábban.”

SERGIO RAMOS ÉS PEPE NÉLKÜL AZ ELCHE ELLEN

Minden valószínűség szerint Sergio Ramos és Pepe sem játszhat kedden az Elche elleni hazai bajnokin – a Real Madrid két labdarúgója sérülés miatt kihagyta a mérkőzés előtti utolsó edzést –, így Carlo Ancelotti vezetőedzőnek más megoldáson kell törnie a fejét, ami a belső védőpárost illeti.

Az olasz szakvezető a Raphaël Varane, Nacho, Dani Carvajal hármasból pótolhatja a hiányzókat, a két szélen Álvaro Arbeloa, illetve Marcelo jöhet szóba. A hétvégi bajnokit – a Real La Corunában nyert 8–2-re a Depor ellen – Arbeloa,Varane és Marcelo is végigjátszotta, míg Nacho és Carvajal kispados volt. Pepét már a szombati bajnokira sem nevezték, Sergio Ramos viszont kezdőként tudta le a kilencven percet.

Sami Khedira szintén sérülés miatt hiányzik, így a fiatal spanyol középpályást, Marcos Llorentét nevezhetik be a mérkőzésre.

 

Ancelotti beszélt játékosairól is. Iker Casillasról elmondta, hogy rendben van, ő pedig elégedett vele – a kiválóság ismét első számú kapusnak számít, de gyakran bizonytalannak tűnik, az Atlético elleni hazai bajnokin példa nélkül álló módon a saját szurkolói fütyülték ki –, és Florentino Pérez klubelnökkel egyetértve nagyon fontosnak tartja, hogy megőrizzék a klub, a játékosok és a szurkolók egységét.

A triplázó Cristiano Ronaldót ösztönös játékosnak nevezte, akinek sérülés után visszatérve sem volt indokolt a cseréje.

„Nem volt szükséges lecserélni, a pályán volt a helye, mert a fizikai és a mentális állapota is megfelelő. Most képes kihozni magából a maximumot, mert topformában van. Cristianónak szabadságot kell adni a pályán, és ha úgy érzi, hogy a jobb oldalon avatkozik be a játékba, akkor meg kell neki hagyni a döntési szabadságot, amit az ő ösztöne diktál. Egy csatárnak különben is mindig előnyére válik, ha változtatja a pozícióit, mert ettől válik igazán kiismerhetetlenné a játéka.”

Ancelotti a múlt héten aratott két sikertől nem ájult el – a bajnoki előtt a BL-ben a Baselt küldte padlóra (5–1) együttese a Bernabéuban –, korainak tartja kijelenteni, hogy minden tökéletes összhangban működne. Luka Modric és James Rodríguez miatt sem aggódik, szerinte még egy kis időre szüksége van mindkét játékosnak, hogy legjobb formáját tudja nyújtani. Dicsérte a La Corunában csereként az 59. percben beszálló Asier Illarramendit, valamint a 71. percben pályára lépő Iscót.

„Természetesen mindenki játszani szeretne a keretből, és lehetőség szerint minél több időt akar a pályán tölteni. Illarra és Isco igazi profi, tiszteletben tartja az edző döntését, és mindig készen áll a játékra, valamint arra, hogy húsz vagy harminc perc alatt is a legjobbját mutassa meg.”

Az olasz szakvezető kitért a rotáció fontosságára, amit szerinte megértettek és elfogadtak azok, akiket érint. Az utóbbi időben ismét kritizált Karim Benzemával kapcsolatban megjegyezte: nála a csatárt nem kizárólag a góljai minősítik. A francia csatár a Basel ellen 79, a Depor ellen 59 percet töltött a pályán, előbbi meccsen betalált az ellenfél kapujába, utóbbin nem, ettől független sem az ő, sem Gareth Bale kezdőbeli helyét nem kérdőjelezi meg az olasz tréner.

„Én nem azt nézem először egy csatárnál, hogy lőtt-e gólt vagy sem. Az a lényeg, hogy kellően hatékonyan vegye ki a részét a támadójátékból. Számomra nem fontos, hogy a végén ki szerzi a gólt. Benzema a Depor ellen is jól futballozott, függetlenül attól, hogy nem szerzett gólt. Engem ez nem érdekel. És az sem foglalkoztat, hogy Bale kezdőbeli helyéről megoszlanak a vélemények. A döntéseket én hozom, márpedig én az alapján döntök, amit a játékostól a meccseken és az edzéseken látok, és ebben csak az befolyásol, hogy milyen fizikai és lelki állapotban van.”

A La Corunában a hajrára beszálló Javier Hernández négy perc alatt szerzett két gólt, picit elbizonytalanítva ezzel Benzema híveit. Ancelottit azonban egyelőre nem…

„Amióta szerződtettük, minden mérkőzésünkön játszott. Számára különösen fontos, hogy gólt szerezzen, és természetes, hogy még több játéklehetőséghez szeretne jutni, ahogy egyre inkább megismeri a társait. Jó, hogy otthonosan érzi magát a keretben és a klubnál, nekünk meg az jó, hogy számíthatunk rá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik