Király-kupa: Yaakobishvili Antal kezdett, de kikapott a Girona a negyeddöntőben

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 21:33
Yaakobishvili egymás után háromszor kapott lehetőséget a Gironában (Fotó: Getty Images)
A Girona Yaakobishvili Antallal a soraiban 3–2-re kikapott a Mallorcától a spanyol Király-kupa szerdai negyeddöntőjében, így befejezte szereplését a sorozatban.

 

A La Ligában továbbra is bajnokesélyes Girona volt a meccs esélyese, de a hazai pályán játszó Mallorca már a 21. percben előnyhöz jutott, majd Abdón Prats a 28. és a 35. percben is beköszönt – előbb bombagóllal, majd tizenegyesből. Így már az első félidőben hárommal ment a Mallorca, amely kicsit a zsebében is érezhette a meccset. Csakhogy a második félidőben, a 67. percben Antonio Raíllót kiállította a játékvezető, a katalánok pedig Christian Stuani büntetőjével szépítettek. A meccs utolsó szakaszában a Girona irányított, a 96. percben Sávio révén szépített is, de egyenlíteni már nem tudott.

Ami Yaakobishvili Antalt illeti, ő a múlt heti, Rayo Vallecano elleni Király-kupa-nyolcaddöntőben mutatkozott be a Gironában. Akkor egy félidőt játszva kápráztatta el Míchel vezetőedzőt, aki a Sevilla elleni La Liga-bajnokin is bizalmat szavazott neki – egy sérülés miatt már a 30. percben beállt az U21-es magyar válogatott belső védő. Teljesítményével kiérdemelte, hogy Míchel a Mallorca ellen a kezdőbe nevezze még úgy is, hogy a poszt alapembere, Eric García már felépült.

Nos, a magyar védő a mérkőzés elején társaival együtt beragadt egy kontránál, majd kezezés miatt összehozott egy 11-est (próbálta leszorítani, de már nem sikerült), utána azonban ismét kifogástalanul játszott. Összességében 90 százalék feletti pontossággal passzolt, és fejpárbajai jelentős részét is megnyerte, ráadásul több tisztázást és győztes fejpárbajt is magának mondhatott.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Mallorca–Girona 3–2 (Larin 21., Prats 28., 35. – a másodikat 11-esből, ill. Stuani 68. – 11-esből, Sávio 90+6.)
Girona: Yaakobishvili Antal kezdőként lépett pályára, s végig is játszotta a mérkőzést.
KÉSŐBB
21.30: Athletic Bilbao–Barcelona (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik