La Liga: a 37 éves Stuani duplájával fordított a Girona a hajrában

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 16:04
null
Couto és Stuani vezérletével fordított a Girona (Fotó: Getty Images)
A Girona elképesztő hajrát követően 2–1-re legyőzte a Valenciát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 15. fordulójának szombati játéknapján.


A katalánok tündérmesébe illő menetelése ugyan nem ért véget a hét elején, de egy iksz becsúszott az Athletic Bilbao ellen, így jobb gólkülönbségével átvette a vezetést a Real Madrid a tabellán.

Aztán jött ez a meccs a Valencia ellen, amelyen bár jókora mezőnyfölényben játszott a Girona, s több mint 75 százalékban birtokolta a labdát, Hugo Duro átemelős góljával a vendégek kerültek előnybe az 57. percben. Aki azt hitte, nem jön az újabb katalán fordítás, az tévedt.

A 83. percben ugyanis jött a 37 éves uruguayi Cristhian Stuani, és közelről egyenlített, majd a 88. percben meg is fordította a meccset (2–1). Nem sokkal később Sávio is beköszönt, de azt a találatot les miatt érvénytelenítették.

A Girona győzelmével átmenetileg újra a tabella élére állt, 15 forduló után már 38 pontot gyűjtött, s továbbra is csak egy vereséggel rendelkezik.

Később a Gironával hétfőn ikszelő Athletic Bilbao elképesztően simán, 4–0-ra legyőzte a Rayo Vallecanót. Inkai és Nico Williams is eredményes volt, esett egy öngól és egy találatot még el is vettek a baszkoktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik