La Liga: Eb-selejtező miatt elhalasztották a Mallorca-Cádiz meccset

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.06. 13:47
null
Vedat Muriqi (Fotó: Getty Images)
A Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) versenybizottsága igazat adott a La Ligának és elhalasztotta a vasárnap esedékes Mallorca–Cádiz spanyol bajnoki mérkőzést, mivel az ütközik a Koszovó–Izrael Európa-bajnoki selejtezővel – írja a Marca.

Mint ismeretes, a szóban forgó találkozót eredetileg október 15-én rendezték volna meg, de az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt erre nem kerülhetett sor, akárcsak az Izrael–Svájc összecsapásra.

A novemberi Eb-selejtezők hivatalosan 16-án kezdődnek, de az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében az izraeliek addigra két meccsen is túl lesznek: a koszovóiak elleni november 12-i meccs után 15-én fogadják a svájciakat, akikkel korábban szintén nem tudtak játszani az országukat ért terrortámadás miatt.

A Mallorca az elmúlt hetekben azért lobbizott a ligánál a halasztás mellett, mivel kulcsembere, a középcsatár Vedat Muriqi a koszovói válogatott tagjaként érdekelt a mérkőzésen, így nem lehetne ott klubcsapata bajnoki meccsén.

A La Liga kapcsolatos kiemelte, hogy 2021 szeptemberében hasonló helyzet állt fent, amikor a járványügyi korlátozások miatt a CONMEBOL – a FIFA jóváhagyásával – meghosszabbította a válogatott szünetet, s emiatt nyolc spanyol bajnoki mérkőzést kellett elhalasztani az érintett dél-amerikai játékosok miatt.

A közlemény továbbá nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a nemzetközi szervezetek (FIFA, UEFA) nem vette figyelembe az érintett bajnokságok álláspontját a döntés meghozatalakor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik