Real: Beszéltem Courtois-val, erőt és kitartást küldök neki – Kepa

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 18:52
null
Kepa Arrizabalaga és Florentino Pérez (Fotó: Getty Images)
Mint már beszámoltunk, a spanyol labdarúgó-élvonalban (La Liga) érdekelt Real Madrid Thibaut Courtois sérülése miatt kölcsönvette a Chelsea spanyol kapusát, Kepa Arrizabalagát. A 28 éves kapus az őt bemutató sajtótájékoztatón nyilatkozott a váltásról, de megszólalt a fővárosi klub elnöke, Florentino Pérez is.

 

„A döntés nagyon könnyű volt. Több fontos klub is megkeresett (főleg a Bayern München érdeklődéséről szólt a »zuhanyhíradó« – a szerk.), de amikor megtudtam, hogy a Real Madrid hív, minden nagyon gyorsan ment. Néhány napja edzés után kerestek meg, s tényleg minden nagyon gyorsan ment. Először a feleségemnek mondtam el a dolgot és mindketten boldogok voltunk” – idézi Kepa szavait a Marca.

„Hogy maradni fogok-e a kölcsönszerződés lejárta után? Én nagyon remélem, hogy igen. Ma van a madridi kölcsönöm első napja. Még sok idő van hátra, s meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Bízom benne, hogy a teljesítményemmel elérhetem, hogy itt maradhassak” – fogalmazta meg céljait a baszkföldi születésű labdarúgó, aki a transzfer „előidézőjéről” is szót ejtett.

„Beszéltem Courtois-val, aki az egyik legrosszabb, legfájdalmasabb sérülésből lábadozik. Erőt és kitartást küldök neki, bízom benne, hogy minél hamarabb felépül és hamarosan a pályán is láthatjuk” – mondta Kepa, aki egyúttal a királyi gárda két másik sérültjének, Éder Militaónak és Arda Gülernek is mielőbbi felépülést kívánt.

„Pozitívan tekintek vissza a Chelsea-nél töltött időszakomra. Öt évig erősítettem ezt a nagyszerű klubot, s minden évben versenyben voltunk a legkomolyabb trófeákért. Kiváló játékosokkal játszhattam együtt és több trófeát is nyertem. Az életben előfordul, hogy akadnak nehéz pillanatok, de én erre pozitív szemlélettel nézek vissza. (...) A BL legutóbbi három évadában játszottam a Real Madrid ellen a Chelsea-ben. Ha akkor azt mondtam, hogy a Real Madrid a sorozat királya, akkor az azért volt, mert a pályán ezt megéreztem és átéltem. Szerintem mindannyian egyetértünk ezzel az állítással kapcsolatban” – mondta korábbi csapatáról a 28 éves kapus.

„A spanyol labdarúgás legjobb kapusai közé tartozol, és ez lehet nem csak profi pályafutásod, hanem az életed egyik legfontosabb pillanata – mondta az új kapust köszöntő beszédében a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez. – Meg fogod ismerni azt a érzést, amit csak a Bernabéu gyepén futballozva élhet át az ember, és egy olyan különleges szurkolótábor fog téged buzdítani, amely bármit megtenne a Real Madridért. (...) Keveseknek adatnak meg azok az élmények, amelyeknek itt a részese leszel.”

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik