Mexikó: elrabolták és megölték a spanyol futball első emberének rokonát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.21. 13:18
null
Sajnálatos tragédia a spanyol futballelnök családjában (Fotó: AFP)
Emberrablók foglyul ejtettek, majd megöltek egy spanyol állampolgárt Mexikóban. A nő a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnökének, az európai szövetség (UEFA) alelnökének, Ángel María Villarnak az unokahúga.

 

María Villar Galaz szeptember 13-án tűnt el. Elrablói arra kényszerítették, hogy egy ATM-ből pénzt vegyen fel, majd egy ismeretlen helyre vitték és váltságdíjat követeltek szabadulásáért cserébe – írja a BBC.

Két rokon és két spanyol tisztviselő utazott Mexikóba. A spanyol külügyminiszter tájékoztatása szerint az emberrablók ki lettek fizetve, de kevesebbet kaptak, mint amennyit követeltek. José Manuel García-Margallo szerint biztosak voltak benne, hogy a nő épségben visszakerül szeretteihez, de mint fogalmazott, „az események sajnálatos módon nem így alakultak".

María Villar Galaz holttestét már két nappal elrablása után, szeptember 15-én (csütörtökön) megtalálták a mexikói Toluca városában, de hivatalosan csak ezen a héten kedden azonosították.

Ángel María Villar 1988 óta a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke, játékosként 291 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az Athletic Bilbaóban és 22-szer szerepelt a spanyol válogatottban. 1992 óta tagja az UEFA vezetőségének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik