Real Madrid: CR első klubja visszavonultatta a 7-es mezt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.14. 08:51
A madeirai születésű Cristiano Ronaldo tiszteletére a jövőben senki sem léphet pályára 7-es mezben az Andorinha labdarúgócsapatában.

Cristiano Ronaldo első klubja, a portugál regionális ligában játszó együttes, a madeirai Andorinha lerótta tiszteletét a csapat leghíresebb játékosa előtt.

José Bacelar klubelnök és a klubtagok úgy döntöttek, visszavonultatják a 7-es mezszámot, azt többé más nem hordhatja – természetesen kivételt képez ez alól Ronaldo, vagy a játékos bármilyen leszármazottja, például a fia.

A háromszoros aranylabdás labdarúgó két szezont játszott a csapatnál, nyolctól tízéves koráig. Később két szezont töltött a Nacional csapatánál, mielőtt a Sporting ifjúsági csapatához került volna.

„Az összes nagy klub megtiszteli a legendáit, mi sem szeretnénk lemaradni” – mondta Bacelar, az Andorinha elnöke, majd azt is hozzátette, hogy a klub ifjúsági csapata jelenleg annyira népszerű, hogy nem tudnak több gyermeket felvenni, ezt pedig óriási sikerként értékelik. Ugyanakkor tudják, ezt a sikert elsősorban annak köszönhetik, hogy Cristiano Ronaldo náluk kezdett el futballozni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik