Atlético: Jó játékkal le tudjuk győzni a Realt - Juanfran

Vágólapra másolva!
2014.02.24. 11:37
null
A Real Madrid elleni rangadót nem a legjobb előjelekkel várja az Atlético – csak a győzelem elfogadható számukra vasérnap<br />(Fotó: Reuters)
Az Osasuna vendégeként meglepően simán hasalt el (3–0) az Atlético Madrid a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 25. fordulójában. A hétközi milánói BL-nyolcaddöntőt 1–0-ra megnyerő fővárosi együttes szakvezetője, Diego Simeone sportszerűen úgy nyilatkozott a vereség után: amikor jobb az ellenfél, akkor gratulálni kell. Márpedig ő most gratulál. A válogatottban is számításba vett madridi kulcsember, Juanfran azt is tudja, hogy lehet kiengesztelni a szurkolókat, magukat meg ismét besorolni a favoritok közé: a Real elleni vasárnap győzelemmel.

 

„Amikor az ellenfél jobb nálunk, mint most az Osasuna, akkor gratulálok” – mondta Simeone, aki újságíró kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a végeredmény ismeretében alighanem más összeállítású gárdával kezdené a meccset, mert persze utólag könnyű okosnak lenni.

Az argentin tréner kiemelte, hogy az Osasuna nagyszerűen használta ki az ő hibáikat, különösen a rajtot kapták el jól a házigazdák – a 21. percben már 2–0-ra vezettek a végeredményt még a szünet előtt beállító házigazdák –, s ezzel alaposan meglepték a vendégeket, akik bizony korántsem erre számítottak.

„Igaz, figyelmeztettem a játékosaimat, hogy az Osasuna jó csapat. Mi viszont nem tudtunk olyan szinten teljesíteni, mint máskor. A második félidőre a mérkőzés már eldőlt, s inkább veszítsünk így, mint amikor jól játszunk.”

Juan Francisco Torres, futballnevén Juanfran, az Osasuna egykori, az Atlético Madrid jelenlegi védője így értékelt:

„Az Osasuna talált két gólt a mérkőzés elején, és mivel jó csapat, ha gyorsan ilyen előnyre tesz szert, akkor a győzelmet sem engedi el. Számunkra minden vereség rosszkor jön, de ez most különösen. Általában nem szoktunk annyi gól kapni meccsenként, amennyit most az első félidőben kaptunk. És teljesen megérdemelten tett szert ekkora előnyre az Osasuna. Nem fizikailag kerekedtek fölénk, az volt a probléma ezzel a meccsel, hogy kétgólos hátrányba kerülve helyzetünk és önbizalmunk sem volt már.”

Az Atléticónak nem kell sokat várnia a javítás és a felzárkózás lehetőségére: vasárnap a Realt fogadja a városi derbin, s győzelme esetén eltüntetheti a most meglévő hárompontos különbséget.

„Meg vagyok győződve róla, hogy jó felkészüléssel és ráhangolással, a saját pályánkon, ahol még veretlenek vagyunk a bajnokságban, jó játékkal le tudjuk győzni a Realt.”

Speciel a spanyol Király-kupa elődöntőjében a jó játék és a győzelem sem jött össze, bár az első meccsen, idegenben elszenvedett 3–0-s vereség után a hazai visszavágón olyan vérmes reményei már nem lehettek az Atléticónak. Február 11-én ki is kapott 2–0-ra.

De azért minden rosszban van valami jó. Az Atlético öt játékosa – Costa, Arda, Godín, Miranda, Filipe – ott van az eltiltás határán, de egyikük sem kapott sárgát az Osasuna ellen, így nem kell automatikus büntetésként kihagyniuk a Real elleni derbit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik