Barcelona: Messi a kispadon találhatja magát az Atlético ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 20:56
Egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint csak a kispadon kap helyet Lionel Messi, a Barcelona labdarúgócsapatának klasszisa az Atlético Madrid elleni szombati bajnokin. Az argentin támadó nemrégiben épült fel combsérüléséből, és Gerardo Martino vezetőedző állítólag nem szeretne kockázatot vállalni vele kapcsolatban. További érdekesség, hogy bekerült a katalánok Madridba utazó keretébe Ibrahim Afellay.

A Barcelona 22 fős kerettel utazott Madridba, ahol holnap kulcsfontosságú mérkőzést vív a hozzá hasonlóan 49 pontos Atléticóval a spanyol bajnokság 19. fordulójában.

A sérülését maga mögött hagyó Lionel Messi szerdán, csereként beállva két góllal tért vissza a Getafe elleni kupamérkőzésen, és valószínűleg az Atlético otthonában sem kezdőként kap majd szerepet – a fővárosiak trénere, Diego Simeone szerint ez egyébként elképzelhetetlen.

„Igen, kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy Messi a kezdőcsapat tagjaként lépjen-e pályára. Nagyszerűen tért vissza, de hosszú ideig harcképtelen volt. A Getafe ellen pályán töltött harminc perce során meghatározó volt a játéka, de most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az ideális meccset a számára, amikor kezdőként számítunk majd rá – nyilatkozta Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője, aki csak Oier Olazábalt, Jonathan dos Santost és Isaac Cuencát kénytelen nélkülözni. – A szezon legjobb periódusában járunk, hiszen majdnem minden játékosunk egészséges, így ezekben a napokban nagyon nehéz összeállítani a kezdő tizenegyet."

Az argentin szakember hozzátette, hogy Daniel Alves és Neymar is maga mögött hagyta kisebb egészségügyi problémáját, így mindkét brazil játékos a rendelkezésére áll.

A legnagyobb meglepetést a Barcelona keretében Ibrahim Afellay személye jelenti. A hosszú sérüléséből felépült holland válogatott támadó ezt megelőzően 2012 novemberében lépett pályára tétmérkőzésen – még a Schalke kölcsönjátékosaként –, és bár a 18 fős meccskeretbe aligha kerül be, hiszen még az orvosok engedélyét sem kapta meg a játékra, a 22-es listán már megtalálható a neve.

A Tippmixprónál a vendéggyőzelmet adják a legkisebb odsszal, míg a hazai siker és a döntetlen közel azonos nagyságrendben fizet.

A BARCELONA 22 FŐS KERETE AZ ATLÉTICO MADRID ELLEN
Kapusok:
Valdés, Pinto
Védők: Alves, Montoya, Bartra, Piqué, Mascherano, Puyol, Adriano, Jordi Alba
Középpályások: Busquets, Song, Xavi, Iniesta, S. Roberto, Fabregas
Támadók: Afellay, Pedro, Alexis Sánchez, Messi, Neymar, Tello

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik