A Barca már tárgyal David Villával, de nem kérte a Valencia engedélyét

Vágólapra másolva!
2009.07.03. 10:42
Továbbra is kérdéses a sorsa David Villának, a Valencia támadójának. A Barcelonához közeli lapok értesülései szerint Txiki Beguiristain, a katalánok sportigazgatója már megkezdte a tárgyalásokat a spanyol válogatott csatár ügynökével, ám a BL-győztes klub még nem kereste meg a Valenciát az ügy kapcsán, legalábbis az utóbbi elnöke, Manuel Llorente beszámolója szerint.
David Villa (a levegőben) megszerzéséről nem mond le a Barcelona
Fotó: Action Image (archív)
David Villa (a levegőben) megszerzéséről nem mond le a Barcelona
David Villa (a levegőben) megszerzéséről nem mond le a Barcelona
Fotó: Action Image (archív)
David Villa (a levegőben) megszerzéséről nem mond le a Barcelona

A Valencia számára valószínűleg elkerülhetetlen, hogy eladja a csapat legnagyobb sztárját, David Villát, mivel a klub kilátástalan gazdasági helyzetben van. Az 547 millió eurós adósság mellett felfüggesztették az új stadion építését.

DAVID SILVÁT A REAL MADRID VINNÉ

A Marca napilap értesülései szerint a Real Madrid még korántsem fejezte be a nyári nagybevásárlást, és Karim Benzema után David Silvát szeretné megszerezni a Valenciától. A spanyol középpályás mellett pedig a Liverpool két játékosa, Álvaro Arbeloa és Xabi Alonso is Florentino Pérez célkeresztjében van.
Manuel Llorente, az egyesület elnöke azonban szeretné a lehető legtöbb pénzt kapni a spanyol válogatott játékosért, legalábbis korábban úgy nyilatkozott, hogy csak hihetetlenül jelentős ajánlat esetén válnak meg Villától.

A támadó két nagy kérője, a Real Madrid és a Barcelona közül a „királyiak” le is mondtak az üzletről, és inkább Karim Benzema megszerzése mellett döntöttek, akiért „csak” 35 millió eurót fizettek a Lyonnak.

A Barcelona azonban továbbra is megpróbálja megszerezni a játékost, és a katalán lapok – különösen pedig a Mundo Deportivo fényképes beszámolója – szerint Txiki Beguiristain sportigazgató már tárgyalásokat is kezdett Villa ügynökével Asztúriában, ahol jelenleg a támadó tartózkodik.

Manuel Llorente elnök viszont az információk hallatán cáfolta a hivatalos kapcsolatfelvétel tényét.

„Senki sem keresett meg bennünket a Barcelonától, és nincsenek tárgyalások a két klub között David Villáról – mondta Llorente. – Azt inkább megtartom magamnak, amit arról gondolok, hogy a katalánok még azelőtt tárgyalnak a játékossal, hogy velünk egyeztettek volna. Majd szemtől szemben mondom meg a véleményemet az illetékeseknek.”

„Tisztában vagyok vele, hogy David Villa és David Silva már az elmúlt nyáron is számos nagy klub érdeklődését felkeltette – tette hozzá az elnök. – Ám ezt már megszoktuk. Csak ismételni tudom, hogy nem tárgyalunk és nem is tárgyaltunk a Barcelonával.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik