Hildebrand karrierje mélyponton – a kapus a Hoffenheimnek sem kell

Vágólapra másolva!
2008.09.02. 18:57
A klubjában Renan Brito érkezése után végleg elvesztette az egyes sorszámú mezt, a német válogatottnál nem veszik számításba, a sajtó pedig össztüzet zúdít rá: Timo Hildebrand minden kétséget kizárólag elérte karrierje eddigi mélypontját. A német kapus távozna a Valenciától, de úgy tűnik, senkinek sem kell: még a Bundesliga újonca, a Hoffenheim sem tart igényt szolgálataira.
Egy kapus magányossága: Timo Hildebrand karrierje megfeneklett a Valenciában
Fotó: Imago (archív)
Egy kapus magányossága: Timo Hildebrand karrierje megfeneklett a Valenciában
Egy kapus magányossága: Timo Hildebrand karrierje megfeneklett a Valenciában
Fotó: Imago (archív)
Egy kapus magányossága: Timo Hildebrand karrierje megfeneklett a Valenciában

Timo Hildebrand nagy reményekkel igazolt a VfB Stuttgarttól a spanyol bajnokságban szereplő Valencia csapatába, de úgy tűnik, hamarosan véget ér a 2007-ben megköttetett frigy. Az új Valencia-edző, Umai Emery ugyanis nem számol a hétszeres német válogatott kapussal.

A szezon nyitómérkőzésén, amikor a Mallorca vendégeskedett a Mestalla-stadionban, Hildebrand még a kispadon sem kapott helyet, ehelyett a stadion lelátójáról kellett figyelnie csapattársai 3–0-s győzelmét. Azaz, csak kellett volna, mivel a mellőzése miatt frusztrált kapus fogta magát, hazaviharzott, és otthonából, a televízióban nézte a találkozót.

Ezért a tettéért Hildebrandnak valószínűleg pénzbüntetést kell fizetnie, de alighanem ez bántja legkevésbé, sokkal inkább zavarja az, hogy Umai Emery nyilvánvalóan harmadik számú kapusként számít rá.

A vezetőedzőt nem győzte meg a német kapus edzéseken (és a Real Madrid elleni Szuperkupa-mérkőzéseken) nyújtott produkciója, és állítja, döntése mögött csupán szakmai és nem személyes indokok állnak.

Hildebrand így érthető módon távozni szeretne a Valenciától (ugyanis rendszeres játéklehetőség nélkül Joachim Löw kapitány sem számít rá a válogatottban), de a hétfőn zárult nyári átigazolási szezonban nem talált magának új csapatot.

Pedig a játékos ügynöke sok szálat megmozgatott, még a német élvonalban története során először szereplő, Lőw Zsoltot is soraiban tudó Hoffenheimnek is felkínálta ügyfele szolgálatait. Hildebrandra azonban az újonc sem tartott igényt, és valljuk meg, egy válogatott játékosnak ez felér egy arculcsapással.

„Az ügynöke megkeresett minket, de elutasítottuk. Hildebrand soha nem szerepelt az elképzeléseinkben” – nyilatkozta a sport1.de internetes oldalnak Jan Schindelmeiser, a Hoffenheim menedzsere.

Hildebrand így maradt Valenciában, de valószínű, hogy a téli átigazolási időszakban továbbáll – már ha lesz csapat, amelyik leigazolja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik