La Liga, Levante: Gianni De Biasi lett a sereghajtó vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 23:48
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Levante együttese a hétfőn menesztett Abel Resino vezetőedző helyére az olasz Gianni De Biasit szerződtette a szakmai munka elsőszámú irányítójának.

A Levante a legutóbbi, hetedik fordulóban 3-0-ra kapott ki a Zaragoza vendégeként, és egy szerzett pontjával továbbra is a tabella utolsó helyén szerénykedik.

"A rossz eredmények miatt kerül sor a váltásra" - adta ki a közleményt a Levante vezetősége a klub hivatalos internetes oldalán.

Abel Resino januárban vette át Juan Ramon Lopez Caro helyét, és bent tartotta a csapatot, amely a 15. helyen zárta a 2006-2007-es bajnokságot.

Az egykori kétszeres válogatott kapus utódjának kinevezésére két napot kellett várni.

De Biasi nem kezdő a szakmában, edzőként az 1990-1991-s szezonban kezdett el dolgozni, a Bassano csapatánál. Később második, illetve harmadik ligás csapatok következtek, mígnem az akkor másodosztályú Modenával a 2001-2002-s szezonban sikerült kiharcolni a feljutást az élvonalba, ahol újoncként a 13. helyen végeztek.

Azután két év következett a Bresciánál, előbb a 11. helyen zártak, ám azt követően a 23. forduló után távoznia kellett.

A Torino volt a következő állomáshely, a „bikákat” az élvonalba vezette, de a 2006-2007-s idényben át kellett adnia a helyét idejekorán Alberto Zaccheroninak, hogy a február 26-től, a szezon végére mégiscsak visszatérve már az ő irányításával harcolják ki a bentmaradást.

Valami hasonló "tűzoltás" vár rá a spanyol klubnál is...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik